Márciusban jönnek a horvátok

MNO

2016. január 13., szerda 18:07, frissítve: szerda 18:27

Nyilvánosságra hozták a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési menetrendjét a franciaországi Európa-bajnokságra. Március 26-án a horvátokat fogadja Bernd Strock csapata a Groupama Arénában barátságos mérkőzésen, míg májusban a kontinens egyik élgárdája látogat Budapestre, egyelőre titok, hogy mely válogatott ez.

Most már véglegesnek mondható Bernd Storck szövetségi kapitány és csapata felkészülési programja a június közepén kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságra. Ez alapján a magyar válogatott március 26-án a horvátokkal csap össze a Groupama Arénában, majd májusban a kontinens egyik élcsapata látogat Budapestre, ám hogy melyik, azt egyelőre titkolják.

Az MLSZ sajtótájékoztatóján Csányi Sándor elnök elárulta, a válogatott keret tagjai előbb február 20-tól majd március 20-tól is ötnapos összetartáson vesznek részt, míg a bajnoki szezon április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én rendezik. Ezt követően jöhet egy kéthetes, várhatóan ausztriai edzőtábor, ahová 28 játékos utazhat el. A következő táborra május 23. és június 2. között kerül sor, melynek végén kijelölik az utazó 23-as keretet, amely június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra. A kontinensviadalon a csoportmeccsek során Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban válogatottunk.

Új szponzora is van a magyar labdarúgásnak, ugyanis a sajtótájékoztatón Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, cége kétmilliárd forintot ad a TAO-ból az MLSZ pályaépítési programjára, míg az MLSZ-nek további 285 millió forintot támogatásként.

Tömeges túljelentkezés
Két jegykategóriában sokszoros a túljelentkezés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseire.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.