Megvan a Bayern München új vezetőedzője

MN

2017. október 6., péntek 16:20, frissítve: szombat 08:40

A várakozásoknak megfelelően Jupp Heynckes lett a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 72 éves szakember negyedszer irányítja a bajorokat, legutóbbi szerepvállalása alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai, Josep Guardiola és a gyenge szezonkezdet miatt a múlt héten menesztett Carlo Ancelotti nem tudták megismételni ezeket a sikereket, nekik „csak” a Bundesliga-diadal jött össze – írja az MTI.

A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott, nyugdíjasként élte napjait. Mostani szerződése az idény végéig szól.

„Ez nem visszatérés, hanem egy baráti gesztus a részemről. Csak azért döntöttem így, mert hihetetlenül sokkal tartozom a Bayernnek, és köszönetet szeretnék mondani. Nagyon jó érzésekkel állok munkába” – nyilatkozta a Kicker című lapnak a régi-új edző.

Német sajtóbeszámolók már korábban arról szóltak, hogy Jupp Heynckes térhet vissza a Bayern München kispadjára. A bajor sztárklub a múlt héten a PSG-től elszenvedett, 3-0-s vereség után adta ki Carlo Ancelotti útját, akinek helyét ideiglenesen korábbi helyettese, Willy Sagnol vette át.

Mint megírtuk, Ancelotti szekerének az utóbbi időben már kifelé állt a rúdja, ugyanis a német bajnokságot nem úgy kezdte csapata, ahogy szokta: hat meccsen egy döntetlen mellé egy vereség is becsúszott a Hoffenheimtől, amivel csak a harmadik a tabellán a bajor sztárcsapat. A tavalyi szezon sem volt diadalmenet, ugyanis a kupaelődöntőben a Dortmund állította meg őket, míg a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Real Madrid búcsúztatta a Bayernt. A PSG elleni 0-3 után összeült a müncheni válságstáb és kitette Ancelotti szűrét, a döntést pedig közleményben adta a közvélemény tudtára.

Carlo Ancelotti eddig egyedül a Chelsea-től távozott hasonlóan dicstelenül. Azt azért jegyezzük meg, hogy a kékekkel angol bajnok, a Milannal olasz bajnok és BL-győztes (kétszer), a PSG-vel francia bajnok, míg a Real Madriddal szintén Bajnokok Ligája-győztes lett. A Bayern Münchenhez 2016-ban érkezett, és egy bajnokságot nyert.

Az 58 éves olasz szakember kedden úgy fogalmazott: a következő tíz hónapban kipiheni magát, feltöltődik és nem fog másik csapatnál dolgozni.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.