Messi zseniális gólja döntött az Atlético ellen

2018. március 4., vasárnap 18:19, frissítve: vasárnap 21:10

A Barcelona–Atlético Madridtól azt kapta az ember, amire előzetesen számított. A Barcelona futballozott, az Atlético tördelte a játékot – olykor kifejezetten agresszív stílusban. A nagy kérdés összességében az volt, Diego Simeone csapata mennyire mélyen húzza meg a védelmi vonalat. Azaz mennyire lesz bevállalós El Cholo.

Nos, a válasz a következő: alapvetően a tizenegy emberrel a saját térfelén védekezett a madridi együttes, elvétve azonban megpróbálta megakadályozni a Barcelona labdakihozatalát, s ebből azonnal a kapu felé fordulni. Utóbbi csak részben járt sikerrel, hiszen labdát ugyan szerzett az Atlético, de kevés helyzetet tudott kialakítani, ahogy egyébként összességében sem lehet túl sok említésre méltó Atlético-lehetőséget feljegyezni. 

A másik oldalon már többet. Főleg annak köszönhetően, hogy Messi egészen a középpálya vonaláig visszalépve gyorsított rá az ellenfél védelmére. De Coutinho és Suárez is hatékonyan futballozott a támadóharmadban.

A mérkőzést végül az argentin zseni 26. percben szerzett szabadrúgásgólja döntötte el.

A Barcelona győzelme azt jelenti, hogy a két csapat között az eddigi öt helyett már nyolc pont a különbség.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.