Nagy bajban Argentína, megint nem nyertek a vb-selejtezőn

MN

2017. október 6., péntek 09:37, frissítve: péntek 09:57

Az argentin labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a vendég perui csapattal, így a hatodik helyen áll. Ezzel az eredménnyel a kiesés szélére sodródott a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulója előtt. A legutóbbi vb ezüstérmes csapata március 24. óta nem nyert meccset a sorozatban, s hiába vette át az irányítást júniusban Jorge Sampaoli, vele sem tudott kimászni a gödörből – írja az MTI.

A Boca Juniors stadionjában fogadták az argentinok a perui gárdát, s hiába volt ott a pályán Lionel Messi, nem tudtak az ellenfél kapujába találni. A találkozót az FC Barcelona szupersztárja végigjátszotta, ám Sampaoli az olasz bajnokságban egyaránt remeklő Paulo Dybalát és Mauro Icardit nem állította be. Az argentinok sorozatban negyedik meccsén nem tudott győzni, sorsuk viszont továbbra is a saját kezében van: ha kedden nyernek Ecuadorban, az ötödiknél nem végezhetnek rosszabb pozícióban. Ugyanakkor Ecuadorban embert próbáló körülmények várják majd Messiéket, mivel a quitói pálya 2800 méter magasan fekszik. A csütörtöki játéknap legnagyobb bravúrját Paraguay mutatta be, mely Kolumbiában egészen a 89. percig hátrányban volt, a hajrában szerzett gólokkal azonban 2-1-re győzni tudott.

A dél-amerikai selejtezős csoportban elképesztő izgalmak várhatóak a zárónapon. A már kijutott Brazília mögött ugyanis szinte csak a második Uruguay érezheti magát biztonságban, de még matematikailag lecsúszhat az ötödik, pótselejtezős helyre. Igaz, ehhez szinte csodának kellene történnie, mivel három ponttal előzi meg az ötödik Perut és a hatodik Argentínát, gólaránya pedig – mely azonos pontszám esetében elsődlegesen dönt – kilenccel jobb riválisainál.

A harmadik és negyedik helyet Chile és Kolumbia 26-26 ponttal foglalja el, egy ponttal jönnek utánuk a peruiak és az argentinok, míg a hetedik Paraguay további egy ponttal követi őket. A dél-amerikai zónából négy csapat szerez közvetlenül jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával, Új-Zélanddal.

Eredmények, 17. forduló:

Bolívia–Brazília 0-0

Venezuela–Uruguay 0-0

Kolumbia–Paraguay 1-2 (0-0)

Argentína–Peru 0-0

Chile–Ecuador 2-1 (1-0)

Az állás: 1. (és már vb-résztvevő) Brazília 38 pont, 2. Uruguay 28, 3. Chile 26 (26-24), 4. Kolumbia 26 (20-18), 5. Peru 25 (26-25), 6. Argentína 25 (16-15), 7. Paraguay 24, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 14, 10. Venezuela 9

A 18. (utolsó) forduló programja (magyar idő szerint):

szerda:

Brazília–Chile 1.30

Ecuador–Argentína 1.30

Paraguay–Venezuela 1.30

Peru–Kolumbia 1.30

Uruguay–Bolívia 1.30

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.