Nagy balhé volt a spanyol válogatott edzésén

MN

2017. október 3., kedd 08:20, frissítve: kedd 10:19

A spanyol labdarúgó-válogatott mögött dolgozó marketinggépezet a lehető legrosszabb alkalommal hirdetett az Albánia elleni világbajnoki selejtező előtt nyílt edzést. Hiszen néhány órával korábban épphogy lezárult a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás, amelynek célja, mint ismeretes, hogy a Barcelona székhelyű autonóm tartomány elszakadhasson Spanyolországtól.

Az erőszaktól sem mentes esemény egyik következménye volt, hogy zárt kapuk mögött játszották le a Barcelona–Las Palmas La Liga-meccset. A 3-0-s hazai sikert hozó találkozó után a válogatott játékosa, Gerard Piqué könnyek között nyilatkozva arról beszélt, ha a szövetség vezetői úgy gondolják, még a vb előtt otthagyja a válogatottat.

Ebben a hangulatban érkeztek meg a spanyol nemzeti tizenegy tagjai hétfői edzésükre, amely 23 perc után abbamaradt. Ugyanis több helyi lap beszámolója szerint hangos fütty és „Piqué, te visszataszító”, valamint „Piqué, takarodj!” rigmusok hangzottak el. 

A helyi lap, az As beszámolója szerint az egyik törzsszurkoló az alábbiakat üzente: „Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie.”

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.