Nagy balhé volt a spanyol válogatott edzésén

MN

2017. október 3., kedd 08:20, frissítve: kedd 10:19

A spanyol labdarúgó-válogatott mögött dolgozó marketinggépezet a lehető legrosszabb alkalommal hirdetett az Albánia elleni világbajnoki selejtező előtt nyílt edzést. Hiszen néhány órával korábban épphogy lezárult a Katalónia függetlenségéről szóló népszavazás, amelynek célja, mint ismeretes, hogy a Barcelona székhelyű autonóm tartomány elszakadhasson Spanyolországtól.

Az erőszaktól sem mentes esemény egyik következménye volt, hogy zárt kapuk mögött játszották le a Barcelona–Las Palmas La Liga-meccset. A 3-0-s hazai sikert hozó találkozó után a válogatott játékosa, Gerard Piqué könnyek között nyilatkozva arról beszélt, ha a szövetség vezetői úgy gondolják, még a vb előtt otthagyja a válogatottat.

Ebben a hangulatban érkeztek meg a spanyol nemzeti tizenegy tagjai hétfői edzésükre, amely 23 perc után abbamaradt. Ugyanis több helyi lap beszámolója szerint hangos fütty és „Piqué, te visszataszító”, valamint „Piqué, takarodj!” rigmusok hangzottak el. 

A helyi lap, az As beszámolója szerint az egyik törzsszurkoló az alábbiakat üzente: „Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie.”

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.