Nem játszik a következő két selejtezőn Nikolics Nemanja

MN

2017. augusztus 12., szombat 09:44, frissítve: szombat 13:10

„Úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a válogatott soron következő két vb-selejtezőjén” – közölte Facebook-oldalán Nikolics Nemanja.

Azt írta, sokan nem vették komolyan, amikor arról beszélt Amerikába érkezésekor, hogy történelmet akar írni a Chicagóval. „Veljko Paunovic vezetőedző vagy éppen Bastian Schweinsteiger is hitt és hisz abban, hogy ez egy különleges szezon lehet a csapat életében. Hét hónap alatt rengeteg mindent elértünk, elértem, és úgy gondolom, a jövőben bánnám, ha nem adnám meg magamnak az esélyt, hogy a maximumot hozzam ki ebből az idényből. Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni!” – fogalmazott a labdarúgó.

Hozzátette: amióta válogatott, mindig rendelkezésre állt, és akkor is első helyre tette a nemzeti csapatot, amikor nem favorizálták, de „most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon”.

„Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről” – hangsúlyozta Nikolics. Azt írta, döntéséről tájékoztatta a kapitányt, és Bernd Storck korrekt volt, megértette a játékos elhatározását, és támogatásáról biztosította őt.

„Két MLS-meccset hagynék ki, és ki tudja, hogy viselne meg a sok utazás és az időeltolódás. A klubomban is teljes mellszélességgel mellettem állnak. Értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban. A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!” – szögezte le.

Az MLS keleti főcsoportjában a Chicago Fire a második helyen áll, az összesített góllövőlistán Nikolics 16 találattal szintén második.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.