Neymar aláírt, így öt évre a PSG-é

MTI

2017. augusztus 3., csütörtök 22:14, frissítve: péntek 08:31

Csütörtökön aláírta szerződését a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához a brazil támadó.

A brazil válogatott támadó öt évre kötelezte el magát a francia főváros együtteséhez, nem sokkal azután, hogy eddigi klubja, az FC Barcelona bejelentette, az ottani szerződése megszűnt.

A 25 éves játékos a szerda délelőtti edzésen közölte csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik. Mivel a katalán klubnak nem állt szándékában őt elengedni, kénytelen volt a szerződése záradékában szereplő 222 millió eurós kivásárlási árra hivatkozni, s azt – valószínűleg új klubja segítségével – rendezni.

Képviselői csütörtökön kora este közvetlenül a katalán klubnak fizették ki a „fájdalomdíjat”, miután délelőtt az ügyben közvetítőként szereplő spanyol liga illetékesei a pénzügyi fair play szabályainak megsértésére hivatkozva Madridban nem fogadták el a fizetési szándékot.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.