Nyilasi Tibor és csinos pomponlányok

2015. március 5., csütörtök 17:40, frissítve: péntek 13:08

Csütörtöktől szombatig hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A futsaltorna fővédnökei között szerepel Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendája és Tarlós István főpolgármester is.

A főváros, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetésének támogatásával hatodszor rendezi meg az  ELTE és a BEAC a hazai és határon túli egyetemek legnagyobb éves sporteseményét, a Kárpát-medencei Egyetemek kupáját (KEK). Az eseményt fővédnökségével támogatja Tarlós István főpolgármester, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, az ELTE rektora, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, az MLSZ részéről pedig Nyilasi Tibor ezüstcipős Ferencváros-legenda.

Összefogás a fiatalok körében

Nyilasi Tibor a KEK jelentőségéről azt mondta, hogy „olyan összefogást ér el a fiatalok körében, amelyre csak a sport, a labdarúgás képes”. A tornán román, magyar első- és másodosztályú játékosok is megfordulnak, így a Fradi-legenda joggal nyilatkozta, hogy bízik abban, hogy a torna résztvevői között is talál egy-két ászt.

Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet

Idén a részt vevő csapatok között több újonc is szerepet kap, hiszen először érkeznek a KEK-re a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatói. Természetesen idén is játszik a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapata. Kolozsvárról két együttes is harcba száll, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapientia csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek meg a tornán. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai vesznek majd részt a VI. KEK-en.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a KEK döntője előtt tartják az egyetemek legjobb cheerleadereinek országos döntőjét, ahol csinos pomponlányok látványos koreográfiával gondoskodnak a jó hangulatról és szállnak harcba az országos bajnoki címért.

Jótékonysági programmal

A torna kiemelt célja, hogy a részt vevő felsőoktatási intézmények csapatai, játékosai és a kilátogató nézők támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői  Szent László Gyermekvédelmi központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A jótékonysági programról bővebb információval a KEK honlapja szolgál.

Forrás: MEFS

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.