Nyilasi Tibor és csinos pomponlányok

2015. március 5., csütörtök 17:40, frissítve: péntek 13:08

Csütörtöktől szombatig hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A futsaltorna fővédnökei között szerepel Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendája és Tarlós István főpolgármester is.

A főváros, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetésének támogatásával hatodszor rendezi meg az  ELTE és a BEAC a hazai és határon túli egyetemek legnagyobb éves sporteseményét, a Kárpát-medencei Egyetemek kupáját (KEK). Az eseményt fővédnökségével támogatja Tarlós István főpolgármester, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, az ELTE rektora, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, az MLSZ részéről pedig Nyilasi Tibor ezüstcipős Ferencváros-legenda.

Összefogás a fiatalok körében

Nyilasi Tibor a KEK jelentőségéről azt mondta, hogy „olyan összefogást ér el a fiatalok körében, amelyre csak a sport, a labdarúgás képes”. A tornán román, magyar első- és másodosztályú játékosok is megfordulnak, így a Fradi-legenda joggal nyilatkozta, hogy bízik abban, hogy a torna résztvevői között is talál egy-két ászt.

Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet

Idén a részt vevő csapatok között több újonc is szerepet kap, hiszen először érkeznek a KEK-re a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatói. Természetesen idén is játszik a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapata. Kolozsvárról két együttes is harcba száll, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapientia csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek meg a tornán. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai vesznek majd részt a VI. KEK-en.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a KEK döntője előtt tartják az egyetemek legjobb cheerleadereinek országos döntőjét, ahol csinos pomponlányok látványos koreográfiával gondoskodnak a jó hangulatról és szállnak harcba az országos bajnoki címért.

Jótékonysági programmal

A torna kiemelt célja, hogy a részt vevő felsőoktatási intézmények csapatai, játékosai és a kilátogató nézők támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői  Szent László Gyermekvédelmi központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A jótékonysági programról bővebb információval a KEK honlapja szolgál.

Forrás: MEFS

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.