Orbánék korai selyemzsinórja az ország Pinyőjének

MN

2017. augusztus 8., kedd 09:03, frissítve: kedd 11:10

A látványos kormányzati befolyás alatt álló Origo terjedelmes cikkben kritizálja a Felcsút edzőjének tevékenységét.

„Soha nem indult még ilyen rosszul az idény Pintér számára” – ezzel a címmel jelent meg nagy összeállítás az Origón a szintén fideszes befolyás alá került Nemzeti Sport statisztikáját elemezve, majd ez a mondat ajánlja a cikk tartalmát: „A korábbi szövetségi kapitány leggyengébb élvonalbeli rajtját könyvelheti el Felcsúton.”

A felcsúti Puskás Akadémia labdarúgócsapatot tavaly a másodosztályból az NB I-be feljuttató szakember korábban igen jól „rajtoló” edző hírében állt, hat korábbi élvonalbeli szezonkezdete mindegyikén 3–7 pontot gyűjtött aktuális csapatával (Sopron, Győr, Mezőkövesd). Az Orbán Viktor miniszterelnök házának tőszomszédságában, az általa egy forintért ötven évre az akadémiának adott telken szereplő csapat mostani 1 pontja tehát a Fidesz-közeli Origónál kiverte a biztosítékot.

Az Origo összeállítása végén azért némi élccel „egérutat ad” a korábbi szövetségi kapitánynak: „Pintér Attilának és a Puskás Akadémiának is van még 29 meccse” a javításra.

Pintér Attila legutóbb azzal a nyilatkozattal hívta fel magára a közfigyelmet, hogy csapata nem állhat fel megfelelő számú légióssal. A gond csak az, hogy nagy mennyiségű, saját nevelésű játékossal viszont igen, illetve Felcsúton hazai játékosok vásárlására is tetemes mennyiségű pénz áll rendelkezésre.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.