Pintér Attila még mindig az igazát védi

MNO

2016. január 6., szerda 19:36, frissítve: szerda 19:40

A másodosztályú Mezőkövesd frissen kinevezett vezetőedzője szerint felháborító, hogy Magyarországon a játékosok diktálnak.

„Volt NB I-es megkeresésem is, de itt azt éreztem, hogy én kellek, ez nagyon fontos a számomra” – mondta az M4 Sportnak adott interjújában a Csakfoci szerint Pintér Attila volt szövetségi kapitány arról, hogy miért a másodosztályú Mezőkövesd kispadjára ült le. Azzal kapcsolatban, hogy ősszel a Videotonnal már mindenben megegyezett, de szurkolói tiltakozás miatt és öltözőbeli támogatás híján nem ülhetett a kispadra, azt mondta:

„Hogy Magyarországon akad olyan, hogy még mindig a játékosok diktálnak, és netán azért szponzorálnak szurkolókat, hogy mit tegyenek a lelátókon, az elgondolkodtató.”

Természetesen arról is szó esett az interjúban, hogy az első Európa-bajnoki selejtezőn az északírek elleni hazai vereség után távozott a válogatott éléről.

„El kellene jönni annak az időnek, hogy idehaza a magyar edzőket is megbecsüljék. Direkt nem mondok most klubvezető nevet, de amikor én meghívót küldtem a hazai játékosoknak az összetartásra, kik is tiltották meg, hogy azon a játékosok részt vehessenek?”

– tette fel a kérdést a szakvezető, majd rámutatott: neki már a kezdetektől igaza volt.

Neki volt igaza?

„Én akkor is azt mondtam, hogy a hazai bajnokságban játszókra kell számítani, rájuk kell építeni, mert kevés a nemzetközi porondon szerepet kapó labdarúgónk, ezért volt szükség az összetartásokra. Amíg én szerettem volna ezt, arra azt mondták, mit akarok ezzel, ennek semmi értelme, legfeljebb Máltán van ilyen, most mások az ellenkezőjét mondják”

– jelentette ki a korábbi kapitány, aki hozzátette:

„Hála Istennek beigazolódott, hogy nekem volt igazam, a mostani kapitány is ezt az utat járja. (...) A minap nyilatkozott egy NB I-es klub vezetője, hogy mekkora nagy ötlet ez az összetartás, és megpróbálnak ehhez minden segítséget megadni a válogatottnak. Visszakérdezek: egy magyar szövetségi kapitányt miért nem segítettek korábban?”

„A magyar fociban ideig-óráig fognak csak össze az emberek” – ezt már annak kapcsán mondta Pintér, hogy a válogatott kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra. Szerinte a felemelkedés folyamatosan jó teljesítményből ered, ehhez viszont helyet kéne biztosítani a tehetséges magyar edzőknek is.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.