Rafael Benítez lett a Newcastle új edzője

MNO

2016. március 11., péntek 18:19

Rafael Benítezt nevezték ki a péntek délelőtt menesztett vezetőedző, Steve McClaren helyére az angol élvonalban a kiesés elkerüléséért küzdő Newcastle United labdarúgócsapatánál.

„Nagy kihívás lesz nemcsak nekem és a stábomnak, de a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóknak is” – mondta pénteken az 55 éves spanyol szakember, aki hároméves szerződést írt alá.

Benítez legutóbb a Real Madridot irányította fél évig, a spanyol fővárosból januárban a gyenge eredmények miatt kellett távoznia. A spanyol vezetőedző már dolgozott az angol élvonalban, korábban a Liverpoollal és a Chelsea-vel is nyert Bajnokok Ligáját.

A korábbi angol szövetségi kapitány, McClaren tavaly nyár óta vezette a Szarkákat, akkor ő is hároméves szerződést írt alá. Az együttes azonban rendkívül gyenge idényrajtot produkált – első nyolc bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt –, s 28 találkozóján mindössze 24 pontot gyűjtött, ezzel a 19., kiesést jelentő helyen áll a Premier League-ben.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.