Sokkal többet keres Katarban Németh Krisztián

MTI

2016. február 1., hétfő 17:51

A magyar válogatott és az Al-Garafa labdarúgója, Németh Krisztián elárulta, hogy sokkal több pénzt keres Katarban, mint előző klubjánál, a Sporting Kansas Citynél (SKC).

A 27 éves támadójátékos tavaly igazolt az Egyesült Államokba, a szezon végén klubcsapatánál őt választották az év újoncának, az észak-amerikai ligában (MLS) pedig az övé lett az idény legszebb gólja. Jó formájának köszönhetően visszakerült a magyar válogatottba, amely kiharcolta a részvételt a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon.

Az SKC a még egy évig élő szerződés ellenére pénteken bejelentette, hogy Németh távozik, és a katari élvonalban szereplő Al-Garafa színeiben folytatja pályafutását. Új klubja vasárnap este közölte, hogy átesett az orvosi vizsgálaton, és aláírta megállapodását. Mivel a hétvége folyamán Németh számos kritikát kapott az interneten, hétfőn Facebook-oldalán reagált a szurkolói hozzászólásokra.

Bonyolult háttér

„Tisztában vagyok azzal, hogy a klubváltással meglepetést, sokaknak csalódást, esetleg fájdalmat okoztam. A döntéseim okaként és háttereként legtöbben egyértelműen a pénzt nevezik meg. Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet keresek majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb” – kezdte Németh Krisztián.

Mint kifejtette: a tavalyi év végére egyértelművé vált, hogy Kansasben nem úgy gondolkoztak a szezonjáról, a teljesítményéről, a jövőjéről, beleértve a lehetséges Európa-bajnoki szereplését, ahogy azt remélte. Elárulta, tavaly ingyen érkezett, most viszont „nagyon magas összegért” távozott; bár a katari keresete harmadáért szívesen maradt volna az amerikai klubnál, erre nem volt lehetősége.

Storck támogatta

„Végső döntésem előtt többször is egyeztettem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki megértette a helyzetemet, és támogatásáról biztosított. Ez számomra a közelgő Európa-bajnokság miatt rendkívül fontos volt, hiszen mindenképpen szeretnék ott lenni” – írta Németh Krisztián.

A támadójátékos vételárát és másfél éves szerződésében szereplő fizetését hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, Amerikában viszont kötelező évente megjelentetni a bérlistát, ezért tudni lehet, hogy ott 2015-ben 250 ezer dollárt (71,6 millió forint) keresett.

A Sporting Kansas City az ő távozása után sem maradt magyar légiós nélkül, mivel a közelmúltban visszatért a csapathoz Sallói Dániel.

A hétszeres bajnok Al-Garafa jelenleg a katari élvonal nyolcadik helyén áll.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.