Messiék a legnehezebb csoportba kerültek

2017. december 1., péntek 15:59, frissítve: péntek 18:56

Moszkvában kisorsolták a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. Felesleges sorok helyett érdemes a legfontosabbal kezdeni, egy ábrával, amelyen látható minden: 

 

A Kreml hatezer férőhelyes operatermében kiderült, Oroszország Szaúd-Arábiával játssza majd a nyitómérkőzést. S első ránézésre a D csoport tűnik a legkiegyensúlyozottabb négyesnek. Szinte négy különálló futballkultúra találkozik. 

Az is érdekes, hogy több nagy múltú válogatott sem lesz ott a jövő évi vb-n, például: Hollandia, Olaszország, USA vagy épp Chile.

A nyitóbeszédében Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy a legjobbak gyűlnek majd össze jövőre Oroszországban. – Bízom benne, hogy felejthetetlen nyár elé nézünk majd – tette hozzá. Mint mondta, a várakozások szerint 200 millióan követik majd az eseményeket. – Minden csapatnak sok sikert kívánok, biztatom a szurkolókat, hogy jöjjenek és élvezzék az eseményt – zárta beszédét Putyin.

Az orosz államfő után Gianni Infantinóé, a FIFA elnökéé volt a szó. Természetesen először mindenkinek megköszönt mindent, majd elmondta, minden jót és szépet remél.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.