Messiék a legnehezebb csoportba kerültek

Havasi Zsolt

Havasi Zsolt

2017. december 1., péntek 15:59, frissítve: péntek 18:56

Moszkvában kisorsolták a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. Felesleges sorok helyett érdemes a legfontosabbal kezdeni, egy ábrával, amelyen látható minden: 

 

A Kreml hatezer férőhelyes operatermében kiderült, Oroszország Szaúd-Arábiával játssza majd a nyitómérkőzést. S első ránézésre a D csoport tűnik a legkiegyensúlyozottabb négyesnek. Szinte négy különálló futballkultúra találkozik. 

Az is érdekes, hogy több nagy múltú válogatott sem lesz ott a jövő évi vb-n, például: Hollandia, Olaszország, USA vagy épp Chile.

A nyitóbeszédében Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy a legjobbak gyűlnek majd össze jövőre Oroszországban. – Bízom benne, hogy felejthetetlen nyár elé nézünk majd – tette hozzá. Mint mondta, a várakozások szerint 200 millióan követik majd az eseményeket. – Minden csapatnak sok sikert kívánok, biztatom a szurkolókat, hogy jöjjenek és élvezzék az eseményt – zárta beszédét Putyin.

Az orosz államfő után Gianni Infantinóé, a FIFA elnökéé volt a szó. Természetesen először mindenkinek megköszönt mindent, majd elmondta, minden jót és szépet remél.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.