Storck az utolsó pillanatban lemondta az interjút

GB

2017. június 12., hétfő 07:48, frissítve: hétfő 13:01

Vasárnap este a stúdióba várta volna az M4 Sport Bernd Storckot, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A riporter némiképp kényes helyzetbe keveredett, az üres széknek kellett felolvasnia a kérdéseit, ugyanis a tréner nem sokkal az adás kezdete előtt lemondta a beszélgetést. Ezzel a közleménnyel indokolt.

„Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat. A jövőben – mint eddig is – nyitott vagyok a megkeresésekre, és szívesen elmondom a véleményem!”

A magyar válogatott óriási meglepetésre és sokak felháborodására 1-0-s vereséget szenvedett az amatőr labdarúgókkal pályára lépő Andorra elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A meccs után a kiutazó magyar szurkolók indulatosan vonták felelősségre a csapatot a lelátón, és levettették a játékosokkal a mezt. Dzsudzsák Balázs könnyek közepette nyilatkozott, Gulácsi Péter kapus pedig azt mondta, ilyen nem történhet meg.

Bernd Storck a lefújást követően így értékelt:

„Egy ilyen mérkőzés után nem lehet mást tenni, mint bocsánatot kérni a szurkolóktól. Engem is bánt és frusztrál a vereség. Tudtuk, hogy kellemetlen meccs vár ránk, s a dolgunkat nehezítette, hogy hamar vesztes helyzetbe kerültünk, és azt a kevés esélyt sem sikerült kihasználni, ami adódott előttünk. Ez egy óriási blamázs, nem lehet megbocsátani. Nem lehet a körülményekre sem fogni a vereséget, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, én leszek az első, aki ezt megteszi. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami hatékony lehetett volna Andorra játéka ellen, ellenfelünk pedig a gólja után túlnőtt magán, és saját tudása fölött futballozott. Ez a pillanat nem alkalmas arra, hogy a jövőről beszéljünk, meg kell emészteni a mérkőzést. Az biztos, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk nemzetközi szinten boldogulni, mindenkinek el kell gondolkodnia a kialakult helyzeten.”

A ferencvárosi C közép csoport internetes oldalán azt írják, hogy a szövetség László Csaba kinevezését fontolgatja Storck helyére. A magyar edző legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozott, előtte volt már a Ferencváros, a skót Hearts, a belga Charleroi és a litván, illetve az ugandai válogatott trénere is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnapi közleményében azt írta, ezen a héten az elnökség meghallgatja a kapitány beszámolóját az andorrai vereségről és a kialakult helyzetről. 

A német edzőnek egyébként 2018. június 30-ig szól a szerződése, amely nemcsak a szövetségi kapitányságot foglalja magában. Ő a magyar válogatott sportigazgatója is, ami azt jelenti, hogy a teljes magyar utánpótlást is felügyeli egy személyben. 

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.