Storck az utolsó pillanatban lemondta az interjút

2017. június 12., hétfő 07:48, frissítve: hétfő 13:01

Vasárnap este a stúdióba várta volna az M4 Sport Bernd Storckot, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A riporter némiképp kényes helyzetbe keveredett, az üres széknek kellett felolvasnia a kérdéseit, ugyanis a tréner nem sokkal az adás kezdete előtt lemondta a beszélgetést. Ezzel a közleménnyel indokolt.

„Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat. A jövőben – mint eddig is – nyitott vagyok a megkeresésekre, és szívesen elmondom a véleményem!”

A magyar válogatott óriási meglepetésre és sokak felháborodására 1-0-s vereséget szenvedett az amatőr labdarúgókkal pályára lépő Andorra elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A meccs után a kiutazó magyar szurkolók indulatosan vonták felelősségre a csapatot a lelátón, és levettették a játékosokkal a mezt. Dzsudzsák Balázs könnyek közepette nyilatkozott, Gulácsi Péter kapus pedig azt mondta, ilyen nem történhet meg.

Bernd Storck a lefújást követően így értékelt:

„Egy ilyen mérkőzés után nem lehet mást tenni, mint bocsánatot kérni a szurkolóktól. Engem is bánt és frusztrál a vereség. Tudtuk, hogy kellemetlen meccs vár ránk, s a dolgunkat nehezítette, hogy hamar vesztes helyzetbe kerültünk, és azt a kevés esélyt sem sikerült kihasználni, ami adódott előttünk. Ez egy óriási blamázs, nem lehet megbocsátani. Nem lehet a körülményekre sem fogni a vereséget, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, én leszek az első, aki ezt megteszi. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami hatékony lehetett volna Andorra játéka ellen, ellenfelünk pedig a gólja után túlnőtt magán, és saját tudása fölött futballozott. Ez a pillanat nem alkalmas arra, hogy a jövőről beszéljünk, meg kell emészteni a mérkőzést. Az biztos, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk nemzetközi szinten boldogulni, mindenkinek el kell gondolkodnia a kialakult helyzeten.”

A ferencvárosi C közép csoport internetes oldalán azt írják, hogy a szövetség László Csaba kinevezését fontolgatja Storck helyére. A magyar edző legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozott, előtte volt már a Ferencváros, a skót Hearts, a belga Charleroi és a litván, illetve az ugandai válogatott trénere is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vasárnapi közleményében azt írta, ezen a héten az elnökség meghallgatja a kapitány beszámolóját az andorrai vereségről és a kialakult helyzetről. 

A német edzőnek egyébként 2018. június 30-ig szól a szerződése, amely nemcsak a szövetségi kapitányságot foglalja magában. Ő a magyar válogatott sportigazgatója is, ami azt jelenti, hogy a teljes magyar utánpótlást is felügyeli egy személyben. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.