Storck „búcsúbeszédében” is kitartott a pozitívumok emlegetésénél

MN

2017. október 18., szerda 06:40, frissítve: szerda 12:13

„Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt szerzett a magyar embereknek” – áll a kedden a válogatott éléről közös megegyezéssel távozó Bernd Storck búcsúnyilatkozatában

Az MLSZ.hu-nak a folytatásról így szólt: „A vb-selejtezők során sikerült, igaz, elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanakkor a tíz mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint amennyi elvárható lett volna” – vallotta be.

De az iménti volt az egyetlen önkritikus mondata, aztán jöttek a szokásos pozitívumok például a fiatalok játszatásáról. „Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el. A magyar labdarúgás sok tehetséggel rendelkezik, látható ez a korosztályos csapatokon is.”

 

Távozása okát így írta le: „Jelen helyzetben a szövetség és én is

azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk.

A további munkához őszintén kívánok nagyon sok sikert a magyar labdarúgás minden szereplőjének és szurkolójának egyaránt.”

A szövetségi kapitány hálás, hogy először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként a komoly hagyományú magyar labdarúgásért dolgozhatott. Úgy véli, hogy szoros együttműködéssel, alázatos munkával siker érhető el. Megköszönte Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalmát. Elmondta még, hogy a magyarországi labdarúgás tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválók, a célok eléréséhez azonban további professzionális munkára van szükség.

Storcktól egyébként Orbán Viktor is elbúcsúzott, a csatár Szalai Ádám pedig ezzel a poszttal üzent:

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.