Storck erős ellenfelekkel készülne az Eb-re

MTI

2016. január 12., kedd 19:45

Bernd Storck szövetségi kapitány azt szeretné, hogy a magyar labdarúgó-válogatott erős ellenfelekkel készüljön fel a franciaországi Európa-bajnokságra.

A válogatott hamarosan véglegessé váló tavaszi programjával kapcsolatban Storck a magyar szövetség (MLSZ) honlapján elmondta: azt kéri a szövetség vezetésétől, hogy együttese a lehető legerősebb csapatokkal mérhesse össze erejét az Eb előtt.

Gyűjtik az információkat a riválisokról

„Kiemelten fontos számomra, hogy erős ellenfelekkel csapjunk össze, mert csak így derül ki a játékosaim számára, hogy az adott pillanatban milyen szinten állunk” – fogalmazott a német szakember, hozzátéve: a stáb tagjai folyamatosan figyelik a csoportellenfelek felkészüléséről érkező híreket, és minden lehetséges információt begyűjtenek a riválisokról.

„Az első két Eb-mérkőzésünk döntő lehet, mindennél fontosabb, ezért csak ez jár az eszünkben. Alaposan megtervezett munkával úgy kell felépíteni a játékunkat, hogy bár Ausztria és Izland ellen sem mi vagyunk az esélyesek, a legtöbbet hozzuk ki magunkból, mint az már sikerült a Norvégia elleni két meccsen is.” – mondta Bernd Storck.

Elindult a felkészülés

A szövetségi kapitány az Mlsz.hu beszámolója szerint a hét elejétől ismét Magyarországon van, és gőzerővel folytatja a tavaly kezdett munkát annak érdekében, hogy a nemzeti csapat a lehető legjobb formában szerepeljen a kontinenstornán.

Az Izland elleni meccsre a legkönnyebb bejutni

A magyar labdarúgó-válogatott három csoportmérkőzése közül a június 18-ai, Izland elleni találkozóra lehet a legjobb eséllyel jegyhez jutni a franciaországi Európa-bajnokságon. A magyar szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint Bernd Storck együttesének másik két, június 14-ei, Ausztria elleni, valamint június 22-ei, Portugália elleni összecsapásának belépői iránt nagy kereslet mutatkozik.

„Az ünnepek előtt nemcsak jókívánságaimat adtam át a játékosoknak, hanem egy személyre szabott útravalót is, amiben kértem tőlük, hogy a szabadságuk alatt kiemelten figyeljenek erőnlétükre, és fejlesszék fizikai állapotukat” – idézi a honlap a német szakembert. Storck hozzátette, hogy a csapatoknál elindult a felkészülés, a február 20-án kezdődő első válogatott összetartás azért kiemelten fontos, mert a stáb tagjai és a játékosok ekkor kapnak pontos visszajelzést a fizikai mutatókról, ezután látják majd, kinek milyen munkát kell elvégeznie az előttük álló hónapokban.

A kapitány figyeli a kerettagok átigazolásáról szóló híreket, mert fontosnak tartja, hogy a válogatottnál figyelembe vett labdarúgók közül mindenki olyan klubcsapatnál kezdje meg a tavaszt, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphat.

„Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos” – fejtette ki az utánpótlás-válogatottak munkáját sportigazgatóként koordináló szakember. „A legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet, hogy már hamarabb lehet esélyük beépülni az A válogatottba. Ehhez azonban fejlődniük és folyamatosan futballozniuk kell” – fűzte hozzá.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.