Túl sokat kértek a vállalkozók, nem épül újjá a Bozsik Stadion

MN

2017. szeptember 19., kedd 15:20, frissítve: kedd 15:28

Eredménytelennek nyilvánította a Nemzeti Sportközpontok az új, nyolcezer férőhelyes, fedett lelátójú Bozsik Stadion építésére kiírt pályázatot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztató szerint ennek az az oka, hogy mindkét ajánlattevő – a Penta Industry Kft., illetve a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma – magasabb árat ajánlott, mint a tervezett nettó 4,98 milliárd forint.

Január 2-án jelent meg a kiírás a Budapest Honvéd új otthonának megvalósítására. A tervek szerint a nemzetközi besorolása UEFA Category 4-es lenne, vagyis nemzetközi meccseket is lehetne rendezni benne, 25 kommentátorállással és különteremmel a VIP-vendégeknek. A kiírás szerint a kivitelezőnek 14 hónapja lett volna felhúzni a stadiont, de ez most biztosan csúszik, várhatóan új pályázatot írnak ki.

 

 

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.