Felújított stadionjában, telt ház előtt játszhatott Székelyföld büszkesége

2018. március 20., kedd 08:54, frissítve: kedd 11:11

Már múlt hét szerdán kiírta Facebook-oldalára a Sepsi OSK, hogy minden jegy elkelt az FC Voluntari elleni mérkőzésre. A sepsiszentgyörgyi csapat stadionjának felújítása befejeződött, hazatérhetett brassói kényszeralbérletéből, nem volt meglepetés, hogy a drukkerek elkapkodták a belépőket. A csapat 2–2-es döntetlennel hálálta meg a telt házat.

A Sepsi az első – magyar többségű – székelyföldi csapat, mely feljutott a román első osztályba. 2011-ben még az ötödosztályban szerénykedtek, 2017-ben pedig már a legfelsőben vitézkednek. Tavalyi cikkünkben részletesen írtunk róla, hogyan készülnek a román és magyar játékosok egy mérkőzésre – a csapat nagy része román –, de eddigi első osztályú meccseiken nem a saját arénájukban tehették ezt, hiszen az nem felelt meg a román szövetség előírásainak.

A befogadóképeséget komoly átalakításokkal 4500-ra növelte a klub, még a rég lebontott budapesti Albert Stadionból és a Puskás Ferenc Stadionból is érkeztek székek. Így a piros-fehér mezes csapatot zöld-fehér székekről buzdíthatják a drukkerek.

Hérfő este a Voluntari szerezte meg a vezetést, de két tizenegyesből fordított, végül a hosszabbításban egyenlítettek a vendégek.

Fülöp második gólja:

A tizennégy csapatos román első osztály alsóházában küzd a bennmaradásért a Sepsi, jelenleg a 12. helyen állnak, 2 pontra az utolsó bukaresti Juventustól.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.