Megint pert vesztett címerügyben az Újpest az UTE-val szemben

GB

2018. január 24., szerda 08:11, frissítve: szerda 11:37

Másodfokon jogerősen az UTE már személyiségi jogi pert nyert címerügyben az Újpest FC ellen ősszel. Viszont ezzel a perrel párhuzamosan az UTE törvényességi felügyeleti eljárást is elindított, a cégbíróság pedig kedden az egyeületnek adott igazat.

– A társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről, nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100 000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak – tette közzé a bírósági ítélet egy részét az UTE.

 
Az Újpest új meze az új címerrel
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 

Az újpesti klub kéri az Újpest FC, vagyis a labdarúgó csapat belga tulajonosát, állítsa vissza a régi címert.

A jelképet tavaly nyáron cserélte le Roderick Duchatelet, indoklása szerint a döntés mögött pénzügyi okok álltak. A szurkolók viszont onnantól fogva folyamatosan tüntettek ellene, fenyegették.

Az FC-nél január elején érdeklődtünk, miért nem cserélték még vissza a régi címert, hisz a bíróság erre adott harminc napos határideje lejárt. A klub azt felelte, ők még kézhez sem kapták a személyiségi jogi percben hozott ítéletet, így viszont egyelőre semmi dolguk a címerrel.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.