Megint pert vesztett címerügyben az Újpest az UTE-val szemben

2018. január 24., szerda 08:11, frissítve: szerda 11:37

Másodfokon jogerősen az UTE már személyiségi jogi pert nyert címerügyben az Újpest FC ellen ősszel. Viszont ezzel a perrel párhuzamosan az UTE törvényességi felügyeleti eljárást is elindított, a cégbíróság pedig kedden az egyeületnek adott igazat.

– A társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről, nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100 000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak – tette közzé a bírósági ítélet egy részét az UTE.

 
Az Újpest új meze az új címerrel
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 

Az újpesti klub kéri az Újpest FC, vagyis a labdarúgó csapat belga tulajonosát, állítsa vissza a régi címert.

A jelképet tavaly nyáron cserélte le Roderick Duchatelet, indoklása szerint a döntés mögött pénzügyi okok álltak. A szurkolók viszont onnantól fogva folyamatosan tüntettek ellene, fenyegették.

Az FC-nél január elején érdeklődtünk, miért nem cserélték még vissza a régi címert, hisz a bíróság erre adott harminc napos határideje lejárt. A klub azt felelte, ők még kézhez sem kapták a személyiségi jogi percben hozott ítéletet, így viszont egyelőre semmi dolguk a címerrel.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.