Vanczák a válogatottról: Storck nem tud a fiatalokra építeni

2017. október 10., kedd 09:13, frissítve: kedd 09:41

Vanczák Vilmos az Újpestből került ki Belgiumba 2007-ben, Sint-Truidenből pedig a svájci bajnokságba, a Sionba vezetett az útja, onnan haza, Felcsútra. Tíz évet töltött el a Sionban, így az M4 Sport kikérte a véleményét a magyar válogatott Svájctól elszenvedett 5-2-es vereségét követően.

„Sajnos ezekkel a hibákkal a válogatott megverte saját magát. A svájciaknak a legfontosabb az volt, hogy nyerjék meg a meccset, számukra a döntő ütközet a portugálok elleni keddi találkozó lesz” – vélekedett a nemzeti csapatban számtalanszor pályára lépő futballista.

Vanczák hétfő este az M1 Ma este című műsorában markáns véleményt mondott azokról a fiatalokról, akik a kiöregedett játékosokat válthatnák. Úgy látja, gyakorlatilag nincs miből szemezgetni.

„Elkeserítő a kép, hiszen kaptunk egy ötöst Svájc ellen, és nem mondhatjuk, hogy nézzük a fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Sajnos azt lehet mondani, nincs a felnőttcsapat mögött komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, nincs olyan merítései lehetőség, amelyre tudna építeni”

– utalt Bernd Storck szövetségi kapitány szűkös lehetőségeire.

A magyar csapat kedd este Feröer ellen lép pályára, és függetlenül attól, milyen eredményt ér el, a megszerzett 10 pontjával tízéves mélyponton van, ami a vb- és Eb-selejtezőket illeti. A csoport harmadik helyén álló nemzeti együttesünk egyetlen pontot sem tudott elcsípni az első és második helyen álló svájci és portugál válogatottól, miközben kikapott Andorrában, és Feröeren is veszített két pontot.

Vanczáknak azért annyiban nincs igaza, hogy bár az U21-es válogatott múlt héten kapott egy hatost az olaszoktól felkészülési meccsen, előtte szintén barátságos találkozón legyőzték a németeket. Az U17-esek pedig kijutottak az idei Eb-re, és hatodik helyen zártak úgy, hogy a franciákat is legyőzték a csoportban. Szóval fellángolások azért vannak, de hosszú távon nézve valóban nem dörömbölnek a felnőttválogatott öltözőjének ajtaján a klasszis fiatalok.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.