Vanczák a válogatottról: Storck nem tud a fiatalokra építeni

GB

2017. október 10., kedd 09:13, frissítve: kedd 09:41

Vanczák Vilmos az Újpestből került ki Belgiumba 2007-ben, Sint-Truidenből pedig a svájci bajnokságba, a Sionba vezetett az útja, onnan haza, Felcsútra. Tíz évet töltött el a Sionban, így az M4 Sport kikérte a véleményét a magyar válogatott Svájctól elszenvedett 5-2-es vereségét követően.

„Sajnos ezekkel a hibákkal a válogatott megverte saját magát. A svájciaknak a legfontosabb az volt, hogy nyerjék meg a meccset, számukra a döntő ütközet a portugálok elleni keddi találkozó lesz” – vélekedett a nemzeti csapatban számtalanszor pályára lépő futballista.

Vanczák hétfő este az M1 Ma este című műsorában markáns véleményt mondott azokról a fiatalokról, akik a kiöregedett játékosokat válthatnák. Úgy látja, gyakorlatilag nincs miből szemezgetni.

„Elkeserítő a kép, hiszen kaptunk egy ötöst Svájc ellen, és nem mondhatjuk, hogy nézzük a fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Sajnos azt lehet mondani, nincs a felnőttcsapat mögött komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, nincs olyan merítései lehetőség, amelyre tudna építeni”

– utalt Bernd Storck szövetségi kapitány szűkös lehetőségeire.

A magyar csapat kedd este Feröer ellen lép pályára, és függetlenül attól, milyen eredményt ér el, a megszerzett 10 pontjával tízéves mélyponton van, ami a vb- és Eb-selejtezőket illeti. A csoport harmadik helyén álló nemzeti együttesünk egyetlen pontot sem tudott elcsípni az első és második helyen álló svájci és portugál válogatottól, miközben kikapott Andorrában, és Feröeren is veszített két pontot.

Vanczáknak azért annyiban nincs igaza, hogy bár az U21-es válogatott múlt héten kapott egy hatost az olaszoktól felkészülési meccsen, előtte szintén barátságos találkozón legyőzték a németeket. Az U17-esek pedig kijutottak az idei Eb-re, és hatodik helyen zártak úgy, hogy a franciákat is legyőzték a csoportban. Szóval fellángolások azért vannak, de hosszú távon nézve valóban nem dörömbölnek a felnőttválogatott öltözőjének ajtaján a klasszis fiatalok.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.