„Végre kell hajtanunk néhány változtatást”

MTI

2016. január 4., hétfő 23:46, frissítve: kedd 08:21

Az immár Szalai Ádámot is foglalkoztató Hannover labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Schaaf a bennmaradás érdekében igyekszik felrázni játékosait.

„Az a célunk, hogy kikerüljünk ebből a szorult helyzetből. Hinnünk kell benne, hogy meg tudjuk csinálni” – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján az egy héttel ezelőtt kinevezett tréner, akinek új csapata a tabella utolsó előtti, 17. helyén áll. „Kölcsönösen segítenünk kell egymást, és szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is. Nem mindenki játszott a legjobb tudása szerint, végre kell hajtanunk néhány változtatást.”

„Pontokat kell szereznünk”

A Hannover a téli szünetet megelőző nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot elvesztett. Első téli edzőmeccsét Dárdai Pál vezetőedző csapata, a harmadik helyen álló Hertha BSC ellen játssza jövő hétfőn, az új év első bajnoki találkozóján pedig a Darmstadt lesz a Hannover ellenfele január 23-án.

„Akkor fogunk tudni támadó futballt játszani, ha a védekezésünk stabil lesz. Pillanatnyilag nem kell szép futballban gondolkodnunk. Pontokat kell szereznünk és hatékonyan kell játszanunk” – tette hozzá az 54 éves szakember.

A magyar válogatott csatárt, Szalai Ádámot a tavaszi idényre vette kölcsön a klub a sereghajtó Hoffenheimtől. A megállapodás tartalmaz egy hosszabbításra vonatkozó lehetőséget is. A 29-szeres válogatott játékos 137 Bundesliga-meccsén 32 gólt szerzett eddigi pályafutása során.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.