Visszatér a legenda: Gattuso ül a Milan kispadjára

MTI

2017. november 27., hétfő 11:49, frissítve: hétfő 12:22

Az AC Milan labdarúgóklub vezetői hétfőn menesztették Vincenzo Montellát a vezetőedzői posztról, és helyére Gennaro Gattusót nevezték ki.

Az edzőváltás mát hetek óta a levegőben lógott a piros-feketéknél, miután a nyáron 200 millió euróból megerősített csapat a bajnokságban bukdácsol, mindegyik rangadóján kikapott, s már most elveszítette szinte minden esélyét arra, hogy a dobogóért harcoljon.

Montella „utolsó dobása” a Torino elleni vasárnapi 0-0 volt, amely után az együttes a hetedik helyen áll, 18 ponttal elmaradva az éllovas Napolitól.

A fiatal tréner tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, s a legutóbbi szezonban a hatodik helyen zárt az alapvetően tehetséges fiatalokból álló gárdával.

Utódja, Gennaro Gattuso a klub legendájának számít. A világbajnok játékos 14 évig volt a Milan futballistája, mellyel többek között kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

A 39 éves edző korábban a Sionnál, a Palermónál, Krétán és a Pisánál volt tréner, ebben a szezonban pedig a Milan utánpótláscsapatával dolgozott eddig.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.