Horrorvideót készített a Nébih a lefoglalt húsról

MNO

2016. november 16., szerda 10:02

Illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt két megyében, négy helyszínen tartott egyszerre ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrök az egyik Tolna megyei húsboltban mintegy 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból és az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Tolna megyei húsboltban egyebek mellett engedély nélkül előállított, nem megfelelő körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is találtak a szakemberek.

Az üzletből főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, bár a vállalkozónak erre nem volt engedélye.

A Nébih szakemberei mint általában mindig, a Tolna megyei helyszínen is kamerával dokumentálták a körülményeket, ám ami ennél is izgalmasabb, az az – amit az Index szúrt ki –, hogy a megvágott felvételek alá horrorfilmbe illő zenei alapot tettek: itt megtekintheti a videót!

Az ellenőrök elrendelték a forgalomból kivont 1150 kiló élelmiszer megsemmisítését. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak.

Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih azonnali hatállyal megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű nagyságú bírság várható.

Legolvasottabb cikkek