Negyven tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból

MTI

2016. június 16., csütörtök 12:31

Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszer-biztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A vizsgálatot a Nébih a főváros XVII. Kerületi Rendőrkapitányságával közösen folytatta le – tették hozzá.

A közlemény szerint az üzemben a padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokra nem tettek fel szúnyoghálókat, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagolóhelyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelőkádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1. között előállított termékeknél hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőségmegőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a Nébih szakemberei elrendelték a 2016. június 30-ai és az azelőtti minőségmegőrzési idővel rendelkező tételek visszahívását a kereskedelemből – olvasható a hivatal közleményében.

Legolvasottabb cikkek