Erre a pillanatra vártak a kocsmasport hívei

TK

2016. január 3., vasárnap 11:25, frissítve: vasárnap 13:30

Szombat éjszaka a címvédő skót Gary Anderson kilencnyilas kiszállót dobott a holland Jelle Klaasen ellen a londoni világbajnokság elődöntőjének első játszmájában.

Bármilyen furcsa, de már évek óta hozzászokhattunk ahhoz, hogy egy bizonyos, korábban a kocsmákban űzött versengés december közepétől január elejéig nézők tízmillióit hozza lázba. A darts mára elképesztő népszerűségnek örvend.

2016 első hétvégéjén rendezik a világbajnokság elődöntőjét, majd döntőjét. Az elődöntőben Gary Anderson 6-0-s győzelmet aratott, és bejutott a fináléba, ahol – 2011-hez hasonlóan – az angol Adrian Lewis lesz az ellenfele. Az angol játékos 6-3-ra múlta felül a holland Raymond van Barneveldet.

A világbajnokság döntőjét vasárnap este a Sport 1 élőben közvetíti, 19.30-tól.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.