Micsoda pech: debreceni öngól a 93. percben

Tolnai Balázs (FFT)

2012. augusztus 1., szerda 19:59, frissítve: szerda 20:17

Közel járt a győzelemhez a Debrecen, ám peches volt, így a 93. percben kiegyenlített a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén.

A magyar bajnok az albán Skënderbeu Korcë, a BATE a macedón Vardar Szkopje ellen harcolta ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjének előző körében. Érdekesség, hogy a mérkőzés előtt Fehéroroszországban szinte mindenki biztosra vette, hogy a BATE túljut a Lokin.

A már-már ilyenkor megszokott puhatolózással kezdődött a találkozó. A hazaiak próbálták járatni a remek talajon a labdát, Alexander Hleb igen aktív volt. Látszott, hogyha a debreceni védők egy pillanatra kihagynak, azt a BATE büntetni fogja. Szerencsére Kondás Elemér csapata tanult az albán kiruccanásból, és rendkívül fegyelmezetten védekezett. Fölösleges kockázatot senki sem vállalt.

A folytatásban is rendkívül türelmesen játszottak a hazaiak, akik többet birtokolták a labdát, de nem tudtak fogást találni a Debrecenen. Hiába próbálkoztak felívelésekkel, kényszerítőkkel és egyéni alakításokkal, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Korhut Mihály oldalán, azaz a bal szélen vezette támadásai zömét a BATE, ám a fiatal hátvéd is remekül helytállt.

A hajrában sikerült két nagy helyzetet kialakítania a hazaiaknak, ám előbb Korhut mentett parádésan a tizenhatoson belül becsúszva, majd kevéssel később Verpecz István védett hatalmas bravúrral.

Az első felvonás alapján nem tűnt verhetetlen ellenfélnek a BATE Boriszov, amely az utolsó pillanatoktól eltekintve csak pontrúgások után tudott helyzeteket kialakítani. Mészáros Norbertnek volt két nagyon rossz megoldása, amelyekből könnyedén gólt kaphatott volna a Debrecen. Támadásban viszont semmit sem mutatott a magyar bajnok…

Folytatás a következő oldalon!

---- Oldal címe ----

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak a felek. A BATE kevesebb érintés után próbálta meg támadói felé játszani a labdát, de a debreceni védők rendre mentettek. Az 58. percben meglepő cserét húzott meg Kondás Elemér. Ramos helyére beküldte Ibrahima Sidibét, így a hajdúságiak két csatárral rohamoztak a gólért. Ez meglephette a hazaiakat. A változtatás után többet birtokolta a labdát a Loki és több alkalommal eljutott a BATE kapuja elé.

És bejött Kondás elemér húzása! A 67. percben Adamo Coulibaly rázta le magáról Simicset, aki még lerántani sem tudta a támadót, majd a tizenhatoson belülre érve mesteri passzt adott Sidibének, aki bal belsővel a jobb alsóba passzolt. 0-1

Folytatás a következő oldalon!

---- Oldal címe ----

A vezetés birtokában a Loki okosan visszább húzódott, egyedül Coulibaly maradt elől, még Sidibe is visszazárt a középpályások vonaláig. Ettől sajnos egyre több lehetőséghez jutottak a fehéroroszok, akiknek nagyon érett az egyenlítő találata.

Egészen a 93. percig úgy tűnt, hogy a debreceni játékosok hősies védekezésüknek köszönhetően megnyerik a mérkőzést, ám egy jobb oldali szabadrúgás után Sidibéről Verpecz kapujába pattant a labda. Hihetetlen pech, öngól. 1-1.


Csüggedésre azonban nincs oka a magyar bajnoknak, hiszen nagyon fegyelmezetten játszott és rendkívül közel járt a győzelemhez. A BATE azonban tud valamit, hiszen a Vardar után a Lokinak is gólt rúgott a hosszabbítás perceiben.

 

Bajnokok Ligája, harmadik selejtező, első mérkőzés

BATE Boriszov (fehérorosz) – Debreceni VSC 1–1 (0–0)

Haradski Stadion, 4500 néző. Vezette: Sascha Kever (Raffael Zeder, Stefan Bühlmann – mindhárman svájciak)

 

BATE: Gorbunov – Lihtarovics (Rudik 56.), Jurevics, Koncevoj (Pavlov 56.), Volodko –  Mozolevszkij, Radkov, A. Hleb (Vasziljuk 74.), Bordacsev – Rogyionov, M. Simic

DVSC: Verpecz – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – L. Ramos (Sidibe 58.), Varga J. – Bódi Á., Szakály P., Rezes L. (Yannick 78.) – Coulibaly (Máté P. 86.)

 

Gólszerzők: Sidibe (93. – öngól) ill. Sidibe (67.)

Sárga lapok: Pavlov (62.) ill. Ramos (33.), Korhut (87.), Varga J. (93.)

 

Főbb statisztikai adatok:

Kaput eltaláló lövések: 5-2 (2-1)

Kapu el nem találó lövések: 12-1  (5-1)

Lesek: 3-0 (2-0)

Szabálytalanságok: 16-16 (10-6)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.