A Barcelona egy ötössel alapozott az El Clásicóra

Tóthpál Zoltán

2011. december 3., szombat 21:52, frissítve: csütörtök 18:36

Az eddig jól szereplő Levante a szoros meccs reményében érkezett a Nou Campba, ehhez képest a Barcelona egy sima ötöst hintett a spanyol bajnokság 15. fordulójának szombati meccsén.

A katalánok figyelme nem lankadhatott, hiszen nem elég, hogy a következő fordulóban következik az El Clásico, de egy újabb botlással egészen tetemessé nőhetett volna a Real Madrid előnye a tabellán. Ezt szem előtt tartva Xaviék remekül kezdtek, és már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor Andrés Iniesta mesteri sarkazása után Cesc Fabregas helyezett a Levante kapujába. 1-0.

A korai gól nem tette kényelmesebbé a Barcelona játékosait, valamint a Levante harmatos játékában sem eredményezett lényegi változást, így a szünet előtt még két gólt hintettek a hazaiak: a 33. percben újra Fabregas került a kapu elé, és alakította 2-0-ra az eredményt, majd nem sokkal később a fiatal Isaac Cuenca lőtte el a labdát szépen Gustavo Munúa mellett. 3-0.

Ezúttal nem csak az eredménnyel, a mutatott játékkal is maximálisan elégedettek lehettek a Barcelona hívei, a címvédő könnyedén futballozott, és sokszor úgy játszadozott ellenfelével, mint macska a gomolyaggal.

A második félidőben sem egyenlítődtek ki az erőviszonyok, mi több, az 55. percben Lionel Messi is megvillant, és megszerezte csapata negyedik gólját a meccsen. 4-0. Jó hat percre rá Alexis Sánchez pillanata következett, a chilei nem volt épp ideális lövőhelyzetben, de olyan ügyesen nyúlt alá a labdának, hogy a Levante kapusának esélye sem volt a hárításra. 5-0.

Az utolsó percekben majdnem megszerezte hatodik találatot is a Barcelona, Andrés Iniesta azonban hiába lőtte a kapuba a labdát, a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot, a lassítások szerint nem biztos, hogy helyesen.

Fölényes győzelmének köszönhetően a katalán együttes kitűnően alapozott a jövő heti El Clásicóra, ahol eldőlhet, ebben a szezonban valóban megváltoztak az erőviszonyok a spanyol bajnokságban, vagy hiába a Real Madrid nyerő szériája, a Barcelona továbbra is igényt tart trónjára.

Barcelona – Levante 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Fabregas (4., 33.), Cuenca (37.), Messi (55.), Alexis Sánchez (61.)

Korábban játszották:

Racing Santander - Villarreal 1-0
Gólszerző: Stuani (27.)

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.