A Barcelona egy ötössel alapozott az El Clásicóra

Tóthpál Zoltán

2011. december 3., szombat 21:52, frissítve: csütörtök 18:36

Az eddig jól szereplő Levante a szoros meccs reményében érkezett a Nou Campba, ehhez képest a Barcelona egy sima ötöst hintett a spanyol bajnokság 15. fordulójának szombati meccsén.

A katalánok figyelme nem lankadhatott, hiszen nem elég, hogy a következő fordulóban következik az El Clásico, de egy újabb botlással egészen tetemessé nőhetett volna a Real Madrid előnye a tabellán. Ezt szem előtt tartva Xaviék remekül kezdtek, és már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor Andrés Iniesta mesteri sarkazása után Cesc Fabregas helyezett a Levante kapujába. 1-0.

A korai gól nem tette kényelmesebbé a Barcelona játékosait, valamint a Levante harmatos játékában sem eredményezett lényegi változást, így a szünet előtt még két gólt hintettek a hazaiak: a 33. percben újra Fabregas került a kapu elé, és alakította 2-0-ra az eredményt, majd nem sokkal később a fiatal Isaac Cuenca lőtte el a labdát szépen Gustavo Munúa mellett. 3-0.

Ezúttal nem csak az eredménnyel, a mutatott játékkal is maximálisan elégedettek lehettek a Barcelona hívei, a címvédő könnyedén futballozott, és sokszor úgy játszadozott ellenfelével, mint macska a gomolyaggal.

A második félidőben sem egyenlítődtek ki az erőviszonyok, mi több, az 55. percben Lionel Messi is megvillant, és megszerezte csapata negyedik gólját a meccsen. 4-0. Jó hat percre rá Alexis Sánchez pillanata következett, a chilei nem volt épp ideális lövőhelyzetben, de olyan ügyesen nyúlt alá a labdának, hogy a Levante kapusának esélye sem volt a hárításra. 5-0.

Az utolsó percekben majdnem megszerezte hatodik találatot is a Barcelona, Andrés Iniesta azonban hiába lőtte a kapuba a labdát, a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot, a lassítások szerint nem biztos, hogy helyesen.

Fölényes győzelmének köszönhetően a katalán együttes kitűnően alapozott a jövő heti El Clásicóra, ahol eldőlhet, ebben a szezonban valóban megváltoztak az erőviszonyok a spanyol bajnokságban, vagy hiába a Real Madrid nyerő szériája, a Barcelona továbbra is igényt tart trónjára.

Barcelona – Levante 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Fabregas (4., 33.), Cuenca (37.), Messi (55.), Alexis Sánchez (61.)

Korábban játszották:

Racing Santander - Villarreal 1-0
Gólszerző: Stuani (27.)

A szerkesztő ajánlja