A Bayern „nyerte" az Eb-t!

FFT

2012. június 1., péntek 09:00, frissítve: péntek 09:59

Természetesen csak bizonyos tekintetben. A Bayern München adja ugyanis a legtöbb játékost az Eb-re, a Real Madrid a második, a Dinamo Kijev a harmadik.

Andrij Sevcsenko mellett kilenc kijevi játékos lesz ott a nyári Európa-bajnokságon: Maxim Koval,  Ognjen Vukojevic, Eugene Hacseridi, Olekszandr Alijev, Taras Mihalik, Oleg Huszjev, Artem Milevszkij, Andrij Jarmolenko, Andrij Sevcsenko.

A Real Madrid tizenegy játékosát küldi az Eb-re: Iker Casillas, Álvaro Arbeloa, Raúl Albiol, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao, Pepe, Mesut Özil, Sami Khedira, Karim Benzema.

Míg a Bayern München keretéből nem kevesebb, mint 13 játékost neveznek a kontinens tornára, ami egyedülálló a mezőnyben: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Gómez, Danijel Pranjic, Ivica Olic, Anatolij Timoscsuk, Arjen Robben, Franck Ribéry.

Ha bajnokságokat hasonlítjuk össze ugyanilyen szempontok szerint, akkor toronymagasan az angol profi liga vezet, mely az első és másodosztállyal együtt 76 labdarúgót „biztosít” az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-re. Második a spanyol La Liga 51 játékossal, és meglepetésre a harmadik a német Bundesliga 48 futballistával.

Forrás: sportbild.de

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.