A beton-Valencia kifogott a Real Madridon

FFT

2012. április 8., vasárnap 23:31, frissítve: vasárnap 23:44

Igazi ki-ki meccset játszott egymással a Real Madrid és a Valencia a spanyol bajnokság 32. fordulójában, és mivel egyik csapat sem tudott gólt szerezni, teljes biztonsággal kijelenthető: korán éltettük az új királyt, mostantól újra nyílt a spanyol bajnokság.

A Barcelona szombati győzelme miatt a Real Madrid győzelmi kényszerrel a vállán lépett pályára a Valencia ellen, és ez a fajta aggodalom meg is látszott az első félidőben a hazaiak játékán: hiába birtokolta jóval többet a labdát a Real Madrid, a Valencia legalább olyan hatékonyan futballozott, és a helyzetek alapján olykor még jobb is volt ellenfelénél.

Pedig az első lehetőség még a „királyi gárda” előtt adódott, a nyolcadik percben Cristiano Ronaldo lőtt zúgó kapufát, ami után nézett ki, hogy a Valencia taktikája nem sokat fog érni a Bernabéuban és legfeljebb néhány percig húzhatja kapott gól nélkül.

Később azonban meglepetésre a vendégek vették át a játék irányítását, a 25. percben Tino Costa lövését kiütötte Iker Casillas, a kipattanót azonban tiszta helyzetből fejelhette meg Ricardo Costa, aki a madridiak szerencséjére a kapufát találta el.

A félidő utolsó komolyabb lehetősége is a Valencia előtt adódott, egy ügyes széljáték végén Pablo Piatti lőtt közelről, Casillasnak bravúrra volt szüksége, hogy megmentse csapatát a bekapott góltól.

A szünet után még élesebb lett a küzdelem a csapatok között, a Real Madrid rohamozott, de a meccs azért volt végig élvezetes, mert gyors kontrái révén a Valencia is sok helyzetet tudott kialakítani. A 47. percben Cristiano Ronaldo került gólhelyzetbe, a lapos lövést azonban az óriási formában védő Vicente Guaita kitütötte.

A folytatásban még legalább három-négy komoly védése volt a Valencia kapusának, jelentős szerepe volt abban, hogy a Turia-partiak végig partiban tudtak maradni a Real Madriddal. Az utolsó lehetőséget a 94. percben hagyta ki a hazai együttes, ekkor egy ügyes kényszerítőzés végén Ángel di María szerezhetett volna gólt, a nem túl jól helyezett lövést azonban Guaita úgy fogta meg, hogy ki sem pattant róla a labda.

Végül feszült hangulatú, de annál élvezetesebb meccsen a Valencia kihúzta kapott gól nélkül a Bernabéuban, és ez azt jelentette, hogy a spanyol bajnokság újra nyitott, a Barcelona hátránya már csak négy pont a tabellán. A jövő héten pedig madridi városi derbi a Vicente Calderónban…

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.