Nincs elfelejtve a "seggberúgás"-ügy

FFT-MTI

2012. március 10., szombat 10:36, frissítve: vasárnap 18:43

Lezártnak tekinti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) -Jérome Valcke főtitkár egyik nyilatkozata miatt - kialakult vitát Aldo Rebelo, a 2014-ben vb-házigazda Brazília sportminisztere.

A francia sportdiplomata múlt pénteken úgy fogalmazott: az előkészületek lassúsága miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy "seggbe rúgásra". Kijelentése nagy vihart kavart Brazíliában, a vb szervezői megtagadták a további együttműködést vele. A sportminiszter elfogadhatatlannak és sértőnek nevezte a főtitkár szavait, aki emiatt a hét elején elnézést kért.

"Az incidenst lezártuk. Valcke a FIFA tárgyalója Brazíliában, a nemzetközi szövetségnek kell határoznia arról, hogy kitart-e mellette" - nyilatkozott újságíróknak Aldo Rebelo.

Valcke - aki még az első felháborodásra reagálva megerősítette, hogy a tervezett menetrendet tartva március 12-én ismét Brazíliába látogat - a sportminiszter pénteki nyilatkozatát követően jelezte, elhalasztja soron következő útját. Joseph Blatter, a FIFA első számú vezetője pedig egyeztetést kezdeményezett Dilma Rousseff brazil köztársasági elnökkel a helyzet normalizására.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.