A Chelsea 9 milliárdot ad a brazil csodagyerekért

FFT

2012. július 10., kedd 13:00

Alighanem a Chelsea-ben folytatja pályafutását Oscar, a brazil labdarúgás egyik csodafegyvere. A 20 éves támadó-középpályás 9 milliárd forintnyi fontért kerülhet Londonba.

Úgy fest, hoppon marad a Real Madrid, a Barcelona és a Tottenham is, mert a Chelsea minden követ megmozgat, hogy megszerezze Oscar dos Santos Emboaba Juniort!

A 20 éves brazil utánpótlás-válogatottért Roman Abramovics tulajdonos képes 25 millió fontot (9 millárd forint) fizetni az Internacionalnak azért, hogy átengedje klasszisát Londonba.

A szimplán csak Oscarnak nevezett labdarúgót a brazil labdarúgás csodagyerekének tartják Neymar mellett. Fiatal kora ellenére már hatszor pályára lépett a felnőtt válogatottban (ezeken egy gólt szerzett), ami jelzi a képességeit. Nem csoda, hogy a két spanyol mamutklub (és a Tottenham) is szerette volna átigazolni, de egyikük sem tudott (akart) annyi pénzt ajánlani az Internacional vezetőinek, mint Abramovics.

Oscar sokoldalú támadó-középpályás, aki szervezőként, valamint jobb- és balszélsőként is tud futballozni. Ő is ott lesz a brazil olimpiai válogatottal Londonban, ahonnan vélhetően már nem is tér haza, hanem a játékok után csatlakozik Roberto Di Matteo csapatához.

A Chelsea szokás szerint idén is aktív az átigazolási piacon: eddig összesen 42 millió fontot fizetett a belga Eden Hazardért és a német Marko Marinért, valamint Hulkért is jókora összeget adna a Portónak.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.