A kieső ZTE-nek a Hamburg hoz százmilliós bevételt

FFT

2012. május 11., péntek 16:21, frissítve: szombat 08:33

A Hamburg hivatalos honlapja azt írja, hogy a klub megszerezte Artjoms Rudnevs játékjogát. A Lech Poznantól érkező csatárért fizetett összeget nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy a Zalaegerszeg is jól jár az üzlettel.

Artjoms Rudnevs – aki Zalaegerszegen 30 mérkőzésen hússzor volt eredményes, majd a Lech Poznannál is remekelt s lőtt 33 gólt 56 találkozón – a Hamburgban folytatja pályafutását.

A lett támadó neve több klubnál is felmerült az elmúlt hetekben, de úgy tűnik, a Hamburg lett a befutó, amellyel a kötelező orvosi vizsgálat után 2016-ig szóló szerződést írt alá.

„A csapatnak komoly múltja van, már hosszabb ideje tárgyalásban álltam Arnesen úrral. Nagyszerű a város, szép a stadion és jó játékosok alkotják a csapatot" – mondta a hamburgi weboldalnak a játékos.

Rudnevs átigazolásából a Zalaegerszeg is részesül: a Poznan tiszta nyereségének 10-20 százalékát kapja meg, ami körülbelül 150-200 millió forint bevételt jelent.

HSV.de

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.