A mámor éjszakája előtt a Real Madrid

Tóthpál Zoltán (FFT)

2012. május 2., szerda 08:34, frissítve: szerda 11:07

Egy győzelemmel vagy egy Barcelona-vereséggel ma este bajnok lehet a Real Madrid, amely 2008 után érhet újra révbe Spanyolországban.

Története 32. bajnoki címére készül a Real Madrid, és hacsak valami irdatlan nagy csoda nem történik, már csak az a kérdés, mikor lesz ünneplés a Cibeles téren: ma, néhány nappal később, vagy legrosszabb esetben a Mallorca elleni utolsó bajnokit követően.

Még egy győzelem vagy egy váratlan Barcelona-bukta – ennyire van szükség a Real Madrid újabb bajnoki címéhez, tehát ha ma este az Athletic Bilbao otthonában nyerni tud José Mourinho csapata, a reggeli órákat máris százezrek társaságában töltheti Madrid impozáns főterén. A másik, ugyancsak nem esélytelen lehetőség, hogy a harmadik helyre törő Málaga meglepetést okoz a Barcelona otthonában, és ezzel függetlenül a bilbaói meccs végkimenetelétől, előrehozza a fővárosiak ünneplését.

A Cibeles tér ünneplőben, éjfélre várják a szurkolókat

Az biztos, hogy egyik csapat sem számíthat könnyű kilencven percre: a Bilbao fogadkozik, és hazai pályán amúgy is mindenkire életveszélyes, a Málaga pedig főleg az elmúlt hetekben bizonyította, hogy a Real Madrid és a Barcelona kettőse után jelenleg talán a legjobb formában lévő spanyol együttes. Ha úgy tetszik, a „másik liga” lehetséges bajnoka, merthogy a spanyolok szerint a Real Madrid és a Barcelonát leszámítva a többi csapat vetélkedését teljesen külön kell értékelni.

Az Athletic Bilbao a bajnokságban mostanában valamivel visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de a játékosokat fűtheti, hogy néhány hónapja a Real Madrid vezetése nem tette szabaddá a Bernabéu-stadiont a spanyol Király-kupa döntőjére, annak ellenére, hogy bilbaói és barcelonai részről is érkezett megkeresés. Hivatalosan munkálatok folynak majd a stadionban, a rossz hangok szerint a klub csak nem szerette volna, hogy éjszaka baszkok és katalánok lepjék el a fővárost.

Mourinho majdnem a legerősebb kezdőcsapatát küldheti pályára a bilbaói katlanban, egyedül az eltiltás miatt hiányzó Ángel di María távolmaradását kell valahogy megoldani.

Bármi is lesz ma este, a kései kezdés miatt a Cibeles téren hajnalban még nem lesz szervezett ünneplés, persze a szurkolók kivonulhatnak majd a főtérre. A Real Madrid játékosai a viszonylag nagy távolság miatt csak hajnali három körül érnek vissza Madridba, ezután pihennek egy kicsit, majd a reggeli órákban csatlakoznak a tömeghez – feltéve, hogy lesz ok az ünneplésre.

---- Várható kezdőcsapatok ----

A ma esti várható összeállítások:

Barcelona–Málaga 20:00 (Tv: Sport1)

Barcelona: Pinto – Daniel Alves, Mascherano, Puyol, Adriano – Thiago, Busquets, Iniesta – Fabregas, Messi, Pedro

Málaga: Kameni – Monreal, Weligton, Demichelis, J. Gámez – Camacho, Cazorla, Eliseu, S. Fernández, Joaquín – Rondón

Athletic Bilbao–Real Madrid 22:00 (Tv: Sport1)

Athletic Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Ekiza, Aurtenetxe – J. Martínez, I. Pérez – Susaeta, De Marcos, Munian – Llorente

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao – Xabi Alonso, Khedira – Callejón, Özil, Cristiano Ronaldo – Benzema

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.