A Napoli elrontotta a Juve szezonját + Videó

FFT

2012. május 20., vasárnap 23:05, frissítve: szerda 08:44

Vereséggel búcsúzott el szeretett klubjától a nyáron szinte biztosan távozó Del Piero: a Juventus 2–0-ra kikapott a Napolitól az Olasz Kupa római döntőjében, így nem maradt veretlen az idényben.

A kilencszeres Olasz Kupa-győztes Juventus és a háromszoros első Napoli (legutóbb 1987-ben, a Diego Maradona fémjelezte csapat nyert) eddig egyszer találkozott kupadöntőben: az 1990-es Olasz Szuperkupában, ahol a nápolyiak 5–1-re győztek.

A bajnok Juvét tehát motiválhatta a visszavágás, de nem csak ezért volt fontos a "zebráknak" a római randevú: ez volt Alessandro Del Piero búcsúmeccse, ezért Antonio Conte vezetőedző a kezdőbe nevezte a nyáron minden bizonnyal távozó klublegendát.

Ám hiába akart győzelemmel elköszönni imádott klubjától a csatár, és hiába remélte Conte, hogy veretlen marad az idei szezoban a Juventus, nyert a Napoli. A 62. percben Lavezzi tört a kapu felé, a kimozduló Storari pedig elkaszálta a támadót, amiért a kapus sárga lapot kapott, a büntetőt pedig Cavani értékesítette. Majd a hajrában Hamsík lőtt látványos gólt.

Juventus–Napoli 2–0 (0–0)

Róma, Stadio Olimpico. V: Christian Brighi

G.: Cavani 63. – tizenegyesből, Hamsík 83.

K.: Quagliarella 90.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.