A német külügyminiszter elkerülné a bojkottot

FFT-MTI

2012. május 2., szerda 20:04, frissítve: csütörtök 09:29

Németország egyelőre nem döntött a labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseinek esetleges kormányzati bojkottjáról, a külügyminisztérium pedig olyan megoldásra törekszik, amely lehetővé teszi a bojkott elkerülését - mondta Guido Westerwelle német külügyminiszter a Bild című lapnak.

Westerwelle szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy Julija Timosenko megkapja a szükséges orvosi ellátást. Berlin ezért felkínálja a lehetőséget, hogy a volt kormányfő gyógykezelését végezzék Németországban, "ahol garantált a jó ellátás".

A külügyminiszter kifejtette: mélyen aggódik a volt ukrán miniszterelnök és a volt kormány bebörtönzött tagjai miatt. A "labda most Janukovics elnök térfelén van" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy "az ukrán kormánynak tudni kell: az út Európába egy hídon át vezet, amely a demokrácia és a jogállamiság pillérein nyugszik".

A Bild szerdai számában megjelent interjúban Westerwelle elmondta: megérti a "labdarúgás barátainak" felháborodását, külügyminiszterként azonban olyan megoldást keres, amelynek révén nincs szükség az Európa-bajnokság bojkottjára. Ennek során megbeszéléseket kell folytatni "közvetlenül az ukrán kormánnyal is", hiszen ha Timosenko és a többi bebörtönzött politikus "helyzetén akarunk javítani, akkor nem szabad megszakítani a beszéd fonalát" - mondta a berlini diplomácia vezetője.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.