A pénz nem rúg gólt és nem nyer bajnokságot

MNO-WL

2011. október 6., csütörtök 15:23

Puskás Ferenc szállóigévé vált mondata, a „kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” aligha mondható el Dzsudzsák Balázs csapatáról, az orosz Anzsi Mahacskaláról. Egy tekintélyes német lap helyszíni beszámolója szerint ugyanis a világ egyik leggazdagabb klubjának tartott Anzsi mostanság valósággal szenved a pályán, ráadásul botrányok is sújtják.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósításából kitűnik, hogy a csapat hosszú ideje vergődik annak ellenére, hogy a tulajdonos, az ország egyik legtehetősebb vállalkozójának számító Szulejman Kerimov az év eleje óta 70 millió eurót fordított nemzetközi hírű sztárok – mindenekelőtt a kameruni csatár, Samuel Eto’o – megvásárlására. „A pénz nem rúg gólt” – írta ennek kapcsán a német lap.

Botrányos magaviselete, de legfőképp a csapat sikertelensége miatt az elmúlt héten menesztették Gadzsi Gadzsijevet, az együttes vezetőedzőjét, miközben immár rendszeresnek számít, hogy a hazai szurkolók tiltakoznak a silány játék miatt. A tréner utódját egyelőre nem találták meg, s ideiglenesen az eddigi asszisztens, Andrej Gorgyejev és Dzsudzsák csapattársa, a világbajnok brazil Roberto Carlos helyettesíti. A német lap értesülése szerint a klub vezetői most azon fáradoznak, hogy a sztárok mellé hasonló sztáredzőt szerződtessenek. Általános nézet szerint a klubnak olyan trénerre van szüksége, akire Eto’óval az élen a világsztárok is felnéznek.

Amúgy pedig még a szakértőknek is feltűnt, hogy az Anzsi Mahacskala sztárjai a hatalmas pénz ellenére sem túlságosan motiváltak. Az idézett szakemberek szerint már csak ezért sem lesz könnyű híres, ugyanakkor megfelelő vállalkozói kedvvel is rendelkező edzőt találni. De már csak azért sem, mert – mint a német lap írta – Oroszország egyik legszegényebb és legveszélyesebb régiójáról, Dagesztánról van szó, ahol napirenden vannak az iszlamisták által végrehajtott bombatámadások, illetve a biztonsági erők és a felkelők közötti lövöldözések. Dzsudzsák és játékostársai ugyan Moszkvában élnek és ott is edzenek, úgynevezett hazai mérkőzéseiket azonban Mahacskalában kell lejátszaniuk.

Az Anzsi 26 forduló után nyolcadik az orosz bajnokságban, amelynek első öt helyezettje indulhat a nemzetközi kupákban. Szakértők szerint az idei bajnokságban ennek esélyét Dzsudzsákék immár a világ legjobb edzőjével sem harcolhatják ki…

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.