A rendőrség is készül a magyar derbire

FFT

2012. május 7., hétfő 16:32, frissítve: hétfő 16:57

A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ezért a rendőrség több korlátozást fog életbe léptetni szombaton Újpest.

A Ferencváros a sporttörvény 68. §. alapján szervezi a szurkolók utazását a mérkőzésre. Kérik a szurkolókat, hogy 12 órától gyülekezzenek a Népligetben, ahonnan 12:30-kor indul a külön metró Újpest-Városkapu állomásig, ahonnan rendőri kísérettel gyalogosan közelíthetik meg a drukkerek a stadiont.

Azokat a szimpatizánsok, akik gépkocsival kívánnak a mérkőzésre kilátogatni, gépkocsijaikat Városkapu állomás XIII. kerületi oldalánál, illetve a közelben lévő áruház parkolójában hagyják, majd csatlakozzanak a gyalogos menethez – amely kb. 13.15 órakor indul a Városkapu állomás Volán busz végállomásától – mivel a mérkőzés után minden szurkolót visszakísér a rendőrség a metró állomáshoz, és csak itt lesz lehetőség a menetből eltávozni.

Az interneten terjedő híresztelések szerint többen próbálnak a mérkőzésre hamisított belépőjeggyel bejutni. A jegy hamisítása, illetve a hamisított jegy felhasználása bűncselekménynek minősül. A stadionba a szurkolók kétszeri ellenőrzésen, és beléptető rendszeren keresztül tudnak belépni, hamis jegy észlelése esetén annak tulajdonosa ellen minden esetben büntetőeljárást indít a BRFK. Ebben az esetben fennáll annak veszélye, hogy aki belépőjét sokszorosításra átadja, az nem fog a stadionba bejutni, mivel a beléptető rendszer egy ugyan olyan vonalkóddal ellátott jegyet csak egyszer enged be.

A pirotechnikai eszközök birtoklása szabálysértést valósít meg, így akinél ilyen terméket találnak, azokkal szemben szabálysértési eljárás indul. Az idei jogszabályváltozások után az is szabálysértést követ el, aki arcát a sportrendezvény helyszínén olyan módon takarja el, hogy felismerhetetlenné váljon.

Forrás: ulloi129.hu

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.