„A saját kezünkben volt a sorsunk!” – interjú Bobál Gergellyel

FFT

2012. március 30., péntek 05:32, frissítve: hétfő 23:50

A Honvéd csatára, Bobál Gergely három Eb-selejtező elitkör mérkőzésen négy gólt szerzett. Bobál mégsem elégedett, mert az U17-es válogatott ezzel együtt sem tudott kijutni az Európa-bajnokságra. Ami az egy hét múlva rajtoló PUSKÁS-SUZUKI KUPA meccseit illeti: Bobál részben egyetért a Honvéd-tulajdonos, George F. Hemingway-jel: a Hagi Akadémia és az Austria Wien legalább annyira nehéz ellenfél, mint a Real Madrid és a Panathinaikosz.

Haragszol az oroszokra, haragszol egyáltalán valakire?
Miért haragudnék? A saját kezünkben volt a sorsunk. Ha kihasználjuk az összes helyzetünket az oroszok ellen, ha még jobban koncentrálunk, mi nyerjük a csoportot és nem egy óváson múlik a továbbjutásunk.

Ha nem 2-2-re végződik a belga-meccs…
Igen, ezen is múlott. Mikor 2-1-ere mentünk az első félidőben, emberelőnybe keültünk, úgy mentünk a szünetre, hogy elhittük, meglesz a meccs. Sajnos el kell ismerni, hogy a második félidőben a belgák „lefociztak” minket a pályáról. Jól megszervezték a védekezésüket és a gyors csatáraikkal zavarba hoztak minket. De igazából azt a meccset, 2-1-ről, emberelőnyben meg kellett volna nyernünk.

Három meccsen négy ólt szereztél. Ha a második hellyel nem is, de ezzel talán elégedett lehetsz.
Nehéz erre bármit is mondanom. Talán egy kicsit elégedett vagyok, de a helyzetkihasználásomon még bőven van mit javítani.

Több gólt rúgtál, mint ahány meccset játszottatok!
De az oroszok ellen is volt egy ziccerem, szemben a kapuval egyszerűen mellépasszoltam a labdát. Ha azt belövöm, most nem csak a csapat, én is elégedettebb vagyok. Önkritikus vagyok magammal szemben én tényleg azt hiszem, hogy csak az visz előre, ha látom és amilyen gyorsan csak lehet kijavítom a hibáimat.

Ha azt mondom, PUSKÁS-SUZUKI KUPA?
Szeretnénk megvédeni a címünket. Nem is lehet más a célunk.

Egy hét múlva a Hagi Akadémia ellen kezdtek. Retteghetnek a román védők?
Igen...! De nagyon nehéz csapat vár ránk, tele korosztályos válogatott futballistával. Kemény meccsre számítok ellenük.

És az Austria Wien?
Február elején játszottunk velük, pontosabban az U18as csapatukkal, ugyan 5-4-re ők nyertek, de az akkori meccs alapján van esélyünk a győzelemre.

A sorsolás után a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway azt mondta, hogy egyáltalán nem könnyebb a ti csoportotok, mint a Puskás Akadémia, Real Madrid, Panathinaikosz trió. Egyetértesz vele?
Ha csak a csapatneveket nézzük, akkor nem, de egyébként igen. A Real és a Pana a múltja, a neve alapján nagyon kemény ellenfél, de még egyszer mondom, a Hagi Akadémiában több korosztályos válogatott futballista játszik és az Austria Wient sem lehet leírni.

Téged szinte mindenki ismer a válogatott meccsek után. A konstancai és bécsi védők biztos készülnek belőled. A Honvédban rajtad kívül kire figyeljünk?
A testvéremre, Dávidra, aki mindhárom válogatott meccsen, a belgák, a walesiek és az oroszok ellen is remek teljesítményt nyújtott. De sokat várok Csábi Mihálytól, Dékány Pétertől, Tóth Benjámintól és Csillag Dáriusztól is.

(fotó: Takács József)

Forrás: FFT

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.