A Real egy hármassal feledtette a BL-buktát

FFT

2012. április 29., vasárnap 13:57, frissítve: vasárnap 15:06

Már nagyon a horizonton a Real Madrid 32. bajnoki címe, miután a Sevilla csak egy félidő erejéig tudott megfelelően ellenállni a hazai rohamoknak, de akkor is ügyetlen volt a kapu előtt. A vége sima 3–0, a madridiak már ma este ünnepelhetnek, ha a Rayo Vallecano legyőzi a Barcelonát.

A korai kezdés ellenére egyáltalán nem kezdtek fáradtan a csapatok, az egész félidőt folyamatos játék és sok esemény jellemezte: valamivel jobban kezdett a Sevilla, öt perc játék után azonban szemmel látható fölénybe került a Real Madrid. A hazaiak egymás után három gólhelyzetet hagytak ki, mígnem a 19. percben egy ügyes kombinációs játék végén Cristiano Ronaldo lapos lövése utat talált a Sevilla kapujába. 1–0

Később a vendégek pillanatai következtek, a Real Madrid védelme több esetben sem állt a helyzet magaslatán, és ez majdnem az egyenlítést vonta maga után: először Jesús Navas majd Álvaro Negredo került helyzetbe, de mindkét játékos rossz megoldást választott és elrontotta a gyakorlatilag tiszta lehetőséget.

Az első félidő végén újra a Real Madrid akarata érvényesült, a 36. percben Cristiano Ronaldo egy közvetett szabadrúgás után forgácsolta szét a kapufát, nem sokkal később pedig Karim Benzema is helyzetbe került, az újabb gól azonban elmaradt.

A szünet után már jóval nyilvánvalóbb volt a Real Madrid fölénye, és ez idővel gólokban is megmutatkozott: a 48. percben már két góllal vezettek a hazaiak, egy belőtt labda után Benzema jól támadta a labdát, ami némi szerencsével a sípcsontjáról vágódott a kapu közepébe. 2–0

Négy perccel később végleg eldöntötte a három pont sorsát a „királyi gárda”, ezúttal a kontratámadás vezetett eredményre, a nagy lendülettel érkező Benzema pedig csukafejessel szerezte meg saját maga második, csapata harmadik találatát a meccsen. 3–0

A gól után néhány másodpercig még reklamáltak a Sevilla-játékosok, az egész ellentámadás ugyanis egymás után két vitatott jelenettel indult, de sem Marcelo, sem pedig Xabi Alonso vélt szabálytalanságát nem szúrta ki a játékvezető.

Ezután már semmi nyitott kérdés nem maradt, a Real Madrid jobb koncentrációval még szerezhetett volna újabb gólokat, de a laza 3–0 és a közelgő bajnoki cím alighanem bőven kielégítette a hazai szurkolókat, akik a meccs utolsó perceiben már bátran énekelhették a győzelmi indulókat.

Real Madrid–Sevilla 3–0 (1–0)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (19.), Benzema (48., 52.)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.