A Sporting sem tudta megfékezni a Real Madridot

Tóthpál Zoltán

2011. december 3., szombat 20:23

Félóráig jól tartotta magát a Sporting Gijón a Real Madrid ellen a spanyol bajnokság 15. fordulójában, ezután viszont háromszor is betaláltak a vendégek, és végül simán nyerték meg a meccset.

A kiesés ellen menekülő Sporting az elején nem adta olcsón a bőrét, a Real Madridnak minden labdáért meg kellett küzdenie, és ekkor egyáltalán nem tehette meg, hogy takarékoskodik energiájával. Az első félórában nem is tudtak gólt szerezni a vendégek, és a 33. percben is egyéni hiba kellett a vezető találatához, ami alapvetően borította fel a forgatókönyvet: Ángel Di María szemfülesen leszerelte könnyelmű ellenfelét, majd az alapvonalig vezette a labdát, végül pedig nullszögből, ragyogó technikával helyezte a labdát a Sporting kapujába. 0-1.

Innentől kezdve jelentősen egyszerűsödött a képlet madridi szempontból, bár a Sporting a félidő utolsó tíz percében megpróbált indítani egy offenzívát, nem sok sikerrel.

A szünet után sokáig nem láthatott gólt a közönség, és különösebb történésről sem lehetett beszámolni, mígnem a 63. percben Cristiano Ronaldo átvette Ángel Di María átadását, eltolta a labdát a kapus mellett és nehéz szögből is megtalálta az utat a rövidbe. 0-2.

Ezután már csak az volt a kérdés, a Real Madrid hány gólos győzelmet arat Gijónban, a hazaiak teljesen elfogytak a végére, és már képtelenek voltak ugyanazzal a lelkesedéssel játszani, mint az első félidőben.

A 79. percben tovább romlott a hazaiak helyzete, egy tasli miatt Sebastián Eguren megkapta második sárgáját is a meccsen, így idő előtt az öltöző felé vehette az irányt. A Real Madrid különösebben nem erőltette a gólszerzést, mégis a 91. percben harmadszor is a megtört Sporting kapujába került a labda, Karim Benzema és Marcelo ügyesen kényszerítőzött a tizenhatosnál, végül utóbbi nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe. 0-3.

Leszámítva az első félórát a Real Madridnak nem kellett különösebben megizzadnia a nehéz helyszínnek számító gijóni arénában, bár játékban sokszor nem nagyon jeleskedett José Mourinho csapata, a győzelem nem forgott veszélyben. Az El Clásicót előtt így biztosan nem tud senki közelíteni a „királyi gárdához”, amely sorozatban 14. tétmérkőzését tudta megnyerni.

Sporting Gijón – Real Madrid 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Di María (33.), C. Ronaldo (63.), Marcelo (91.)

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.