A United bajnoki címébe kerülhet az Everton elleni rövidzárlat

FFT

2012. április 22., vasárnap 15:48, frissítve: vasárnap 23:14

A Manchester United hazai pályán már 4–2-re is vezetett az Everton ellen, de végül be kellett érnie egy ponttal. A következő fordulóban jön a manchesteri derbi.

A meccset a hazaiak kezdték valamelyest aktívabban, főleg Wayne Rooney és Paul Scholes volt kezdeményező kedvében, de meglepetésre a vendégek szereztek vezetést. Tony Hibbert ívelése után a horvát Nikica jelavic fejelt szép gólt David de Gea feje fölött.

Fejesre fejes volt a válasz: Nani beadása után Rooney még az első félidőben egyenlíteni tudott.

Az 57. percben már vezetett is a United, Danny Welbeck egy hosszú támadást zárt le hatalmas bombagóllal. A dolog szépséghibája, hogy közben Steven Pienaar sérülten feküdt a földön, de Mike Jones engedte a játékot.

Három perccel később Welbeck kiosztott egy remek gólpasszt is, ezúttal Nani volt a gólszerző, de a vendégek percekkel később közelebb léptek, Hibbert beadása után Marouane Fellaini szerzett remek gólt.

A United nem tűnt különösebb izgatottnak, Rooney szinte azonnal visszaállította a kétgólos különbséget, az előkészítő megint Welbeck volt. Rooney egyébként 180. gólját szerezte vörös mezben, így fellépett az örökranglista negyedik helyére George Best elé.

Az Everton azonban nem adta fel: a 83. percben Jelavic megszerezte második gólját is egy védőktől kapott labda után, majd szinte azonnal Fellaini szolgálta ki remekül Pienaart, aki egyenlíteni tudott.

A hajrában Rio Ferdinand helyzete után mentett még Tim Howard, így három pontra nőtt a különbség a később játszó Manchester City előtt.

Április 30-án találkozik a bajnokságban a két manchesteri csapat, amit ha a City nyer, pontszámban beéri a Unitedet, és jobb gólkülönbségének köszönhetően az élre is állhat.

Manchester United–Everton 4–4

Gól: Rooney (41., 69), Welbeck (57.), Nani (60.) ill. Jelavic (33., 83.), Fellaini (67.), Pienaar (85.)


A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.