A világ jelenlegi öt legjobb edzője

FFT

2012. július 4., szerda 18:30, frissítve: szombat 08:10

A FourFourTwo összeállította a világ jelenlegi öt legjobb edzőjének névsorát, azonban a rangsort az olvasók állíthatják fel.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya

Mióta átvette a német válogatott irányítását, zsinórban mindhárom nemzetközi tornáján az elődöntőbe vezette a Nationalelfet, a 2008-as Eb-n egészen a döntőig menetelt a csapattal, ahol Spanyolországgal szemben alulmaradtak. Világrekordot jelentő tizenöt meccses győzelmi sorozatot tört meg Mario Balotelli a 2012-es Eb elődöntőjében.

 

---- Sir Alex Ferguson ----

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere

Már 70 éves, több mint 25 évet lehúzott a United kispadján, de még mindig épp annyira sikeréhes, mint első évében. Angliában ő csinált sztárcsapatot az MU-ból, megannyi generációt nevelt ki, akikkel később sikert sikerre halmozott. Tizenkét angol bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát, tíz Community Shieldet, egy KEK-et, egy Európai Szuperkupát, egy Világkupát és két BL-t nyert eddig.

 

---- José Mourinho ----

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője

A legújabb edzőgeneráció egyik legsikeresebb szakembere, a portugál, az angol és az olasz bajnokságban mindent megnyert, amit meg lehetett, a Portóval BL-t és UEFA-kupát is nyert, az Interrel szintén elhódította a BL-serleget. Spanyolországban már csak a spanyol szuperkupát nem nyerte meg, de ennél is fontosabb számára, hogy háromszor BL-győztesnek mondhassa magát, amit a Real Madriddal akar véghezvinni.

 

---- Pep Guardiola ----

Pep Guardiola, a Barcelona korábbi vezetőedzője

Spanyolországban nem rendeznek olyan sorozatot, amit ő még ne nyert volna meg a Barcelonával. 2008 és 2012 között összesen 14 címet nyert a katalánokkal, rögtön az első évében triplázni tudott, amikor a bajnokság, a hazai kupa és a Bajnokok Ligája trófea is a vitrinbe került. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb csapatát alkotta. Negyedik szezonja végén azonban letett a folytatásról és felmondott a Barcánál.

 

---- Vicente del Bosque ----

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

Számtalan sikert ért már el a szövetségi kapitányi pozíció betöltése előtt is, de karrierje alighanem a válogatottal elért páratlan diadalokkal csúcsosodik ki. 2010-ben világbajnoki győzelemre vezette Spanyolországot, idén pedig az Európa-bajnoki címet hódította el. Ha 2014-ben, a Brazíliában rendezett vb-t is sikerül megnyernie mindenidők legsikeresebb szövetségi kapitánya lehet.

 

---- Szavazz a legjobb edzőre! ----

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.