Anglia ismét tizenegyesekkel búcsúzott az Eb-től

Pócza Máté (FFT)

2012. június 24., vasárnap 23:22, frissítve: hétfő 00:06

Megérdemelten jutott tovább Olaszország Angliával szemben, gólnélküli döntetlen végén tizenegyesek döntöttek, amit az olaszok nyertek. Németország ellenfele tehát Olaszország az elődöntőben.

Egymásnak estek a csapatok, az előzetes taktikai fegyelmezettségből semmi nem látszott meg, a védekezéssel alig törődtek a csapatok. Így történhetett meg, hogy az első öt percben volt egy hatalmas olasz kapufa Daniele De Rossi révén, és egy Gianluigi Buffon-féle bravúr: Glen Johnson próbálkozott közelről, de a Juventus kapusa szenzációs reflexszel hárítani tudott.

Némileg átvették az irányítást az angolok, több helyzetet is sikerült kialakítani, gólt azonban egyikből sem tudtak elérni. A másik oldalon Mario Balotelli totojázott el két 80 százalékos helyzetet, egyszer kiugratták, amit nem tudott időben ellőni és John Terry blokkolni tudott, a másodszor ismét pazar labdával szolgálták ki, de kapáslövése újfent sikertelen kísérlet volt.

Nem bírták végig az iramot a játékosok, az utolsó negyed órára kissé leült a meccs, de még így is élvezetes játékot nyújtottak a csapatok, Danny Welbeck és Antonio Cassano is veszélyeztetett, azonban egyik sem akadt be.

A szünet után aztán az olasz válogatott lendült támadásba, az angolok meglehetősen visszaálltak, nem emlékeztettek az első félidei önmagukra, nem úgy Cesare Prandelli válogatottja, akik agilisan, célratörően futballoztak, óriási helyzeteket is kialakítottak, egyedül gólt nem sikerült szerezniük. Pedig a helyzetek alapján megérdemelt lett volna az olasz vezetés. A legnagyobb lehetőséget Balotelli (ki gondolta volna) és Montolivo puskázta el egy támadáson belül.

Hodgson támadóbbá akarta tenni csapatát, ezért behozta Andy Carrolt és Theo Walcottot, James Milner és Welbeck helyére, de a játék képe így sem változott, Rooney eltűnt a mezőnyben. Mivel azonban gól egyik oldalon sem született, hosszabbításra került a sor.

A cikk folytatása és a mérkőzés videója a következő oldalon!

---- A cikk folytatása ----

A kétszer tizenöt perc során az első játékrészt az angolok hozták le veszélyesebb játékkal, a másodikat az olaszok. De összehasonlítva a két félidőt, az olaszok lényegesen többet tettek a győzelem megszerzése érdekében, Diamanti egyik beívelése végül a kapufáról pattan kifelé, Nocerino pedig lesgólt is szerzett, de a játékvezető nem adta meg – joggal. Gólnélküli döntetlennel zárult tehát a mérkőzés.

A tizenegyeseket pedig, mint tudjuk, nem az angoloknak találták ki, így az Eb-k története során már hatodszor estek ki büntetők után.


A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.