Az elnök védte meg a kifütyült Robbent

FFT

2012. május 23., szerda 17:51, frissítve: szerda 21:22

Az elbukott BL-döntő miatt számtalan kritikát kapott a Bayern München holland klasszisa, Arjen Robben, akit a Chelsea elleni találkozó után csak kevesek vettek védelmükbe. A kivételek egyike volt a bajor klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge.

„Akárcsak a többi játékos, szurkoló és rajongó, Arjen Robben is mélységesen csalódott és lesújtott a Chelsea elleni érdemtelen vereség miatt” – nyilatkozta a Bayern elnöke, aki hozzátette, az elhibázott tizenegyes, vagy egy rossz meccs miatt még nem lehet megbélyegezni egy játékost, aki korábban annyi örömöt okozott a szurkolóknak.

„A Bayern és a szurkolók stílusa azonban ez: kezet nyújtani, és segíteni valakinek, aki összeesett. Ma reggel is rengeteg olyan reakciót kaptunk, amiben elnézést kértek azok miatt, akik elkezdtek fütyülni” – tette hozzá Rummenigge.

Robbent elsősorban azért kellett védelmébe vennie a Bayern vezérkarának, mert a Chelsea elleni BL-döntőben élete egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta, pont akkor, amikor nagy szükség lett volna a zseniális megoldásaira: a hosszabbításban sorsdöntő tizenegyest hibázott, túl ezen pedig az egész meccsen nem találta önmagát, jól láthatóan önbizalom nélkül futballozott.

„A Bayern egy remek és sikeres Európa-bajnokságot kíván Robbennek, és reméljük, júliusban újra a csapat rendelkezésére áll majd” – biztatta még a holland szélsőt a bajorok vezetője.

Forrás: AS

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.