Az Inter nyerte a milánói derbit, bajnok lett a Juventus + Videó

FFT

2012. május 6., vasárnap 22:55, frissítve: vasárnap 23:23

A pályaválasztó Inter megverte a Milant, és mivel a Juventus idegenben győzni tudott a Cagliari ellen, a torinói együttes megnyerte a bajnokságot.

A 277. Derby della Madonninán, vagyis az Inter–Milan városi derbin dőlt el a bajnoki cím – a Juventus nagy örömére. Mivela torinói együttes simán nyert a Cagliari otthonában, és az Inter 4-2-re  legyőzte a listavezetőt üldöző Milan csapatát, a Juve egy fordulóval a vége előtt négy ponttal vezet a Milan előtt, és megszerezte 28. bajnoki címét. Az utolsó fordulónak is lesz még tétje Antonio Conte együttesének:, ha nem kap ki az Atalantától, veretlenül lesz bajnok.

Cagliari - Juventus 0-2 (Vucinic 6., Canini 74. - öngól) 

Internazionale–AC Milan 4–2 (D. Milito 14., 52., 79. – az utóbbi kettőt 11-esből, Maicon 88. ill. Ibrahimovic 44. – 11-esből, 46.)

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.