Az MLSZ szerint nem hibázott az MLSZ

FFT

2012. április 12., csütörtök 12:55, frissítve: csütörtök 13:00

A szövetség állítása szerint több fórumon tévesen értelmezték az NB I és a Magyar Kupa jelenlegi idényére vonatkozó versenykiírását, és az UEFA ide vonatkozó szabályait.

Az Újpest–DVSC MK elődöntő előtt látott napvilágot, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség bajnoki, illetve Magyar Kupa szabályzatában ellentmondás van, erre reagált közleményben a szövetség.

"Az UEFA szabályozása és az MLSZ bajnoki kiírása alapján, amennyiben ugyanaz a csapat a magyar bajnok és a Magyar Kupa győztese, a bajnokság ezüstérmese veheti át a kupagyőztes Európa Liga-indulási jogát, ami azt jelenti, hogy - a többi EL-indulónktól eltérően - várhatóan csak a 2. selejtező körben kell csatlakoznia az európai klubsorozat küzdelmeihez. A Magyar Kupa kiírása szerint - amennyiben a bajnok és a kupagyőztes ugyanaz a csapat - a sorozat ezüstérmese részt vehet az EL küzdelmeiben, ám, az előzőekben írtak miatt, nem a kupagyőztes jogán, így - az UEFA-kiírásnak megfelelően - várhatóan az 1. selejtező körben kezdheti meg a nemzetközi kupaszereplést."

Forrás: MLSZ

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.