Löw és Villas-Boas is a Barcelona listáján

FFT

2012. február 22., szerda 13:46, frissítve: csütörtök 18:25

Spanyol lapinformációk szerint a Barcelonának már van B-terve arra az esetre, ha Pep Guardiola nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését.

Félreértés ne essék, a Barcánál – érhető okokból – mindenki azt akarja (az elnöktől a szurkolóig), hogy Guardiola meghosszabbítsa kontraktusát a klubbal. Azonban ha valamilyen oknál fogva ez mégsem következne be, nem áll meg az élet a katalán fővárosban, kell utód a szakember helyére.

Andoni Zubizarreta, klub technikai igazgatója készített egy listát a lehetséges edzőkről, de még egyikükkel sem vette fel a kapcsolatot, hisz az elsőbbség Guardioláé. Hogy ki került a listára és miért, az függött attól, hogy játékosként kötődött-e a csapathoz, edzőként ért-e el sikereket, képviseli-e a Barcelona-féle játékfelfogást.

A következő nevek kerültek szóba Guardiola esetleges pótlására, (zárójelben aktuális edzői kinevezésük): Luis Enrique (AS Roma), Ernesto Valverde (Olympiakosz Pireusz), Oscar Garcia Junyent (Barcelona-utánpótlás), Lluis Carreras (Sabadell), Marco van Basten (SC Heerenveen), Joachim Löw (Német labdarúgó válogatott), André Villas-Boas (Chelsea) és Marcelo Bielsa (Athletic Bilbao).

A nyolc jelölt közül négyen (Enrique, Valverde, Garcia, Carreras) korábbi játékosai voltak a katalán klubnak, van Basten, Löw, Villas-Boas és Bielsa soha nem öltött gránátvörös-kék mezt, ellenben már letettek valamit a képzeletbeli asztalra edzői karrierjük során. Guardiolán múlik, lesz-e szükség B-tervre.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.