Barca: így búcsúzott el Guardiola a szurkolóktól + Videó + Képriport

FFT

2012. május 6., vasárnap 07:35, frissítve: vasárnap 13:17

Ünneplés, köszöntés, könnyek – a Barcelona történetének legsikeresebb edzője megható szavakkal köszönt el a Camp Nou közönségétől.

Megható perceket láthaott az a barcelonai szurkoló, aki a Barca Espanyol elleni mérkőzése után nem hagyta el rögvest a Camp Nou lelátóját, illetve az a néző, aki a lefújást követően nem kapcsola át televízióját a bajnokit közvetítő csatornáról. Pep Guardiolának már akkor könnybe lábadt a szeme, amikor a mesternégyest szerző, immár 50 La Liga-találatnál járó Messi a végeredményt kialakító büntetője után a búcsúzó edző nyakába ugrott, ám amikor kiállt, hogy elköszönjön a Camp Nou közönségétől, el-elcsuklott a hangja.

 

Miközben a közel százezer drukker "Köszönjük, Pep" feliratú zászlót lobogtatott, a klub legendás bemondója felkonferálta a Barcelona történetének legsikeresebb edzőjét, aki 2008 óta 13 trófeát nyert a Barcával (a katalánokra még vár egy Király Kupa-döntő).

"Büszkeséggel töltöttél el bennünket a sikerekkel, és azzal, ahogyan elérted a sikereket. A Barca az otthonod, és mindig is az otthonod marad. Köszönjük, Pep” – mondta Manel Vich, majd átadta a mikrofont a főszereplőnek.

"A sors meglepett ezzel az ajándékkal, az elmúlt öt évben élvezhettem a munkát ezekkel a fiúkkal. Én nem vagyok más, mint ti vagytok, ugyanúgy megtisztelve érezhettem magam, ugyanúgy, ahogy ti is, de egy kicsit talán jobban, mert közel lehettem ezekhez a fantasztikus játékosokhoz. El sem tudjátok tudjátok képzelni, hogy milyen szeretettel gondolok rátok, hogy milyen dolog érezni ezt a szeretetet négy-öt éven keresztül… Nem igondoljátok, hogy mennyire jól esik, hogy ennyire szerettek engem, ezt viszem magammal. Köszönöm mindenkinek, elsősorban a legközelebbi kollégáimnak, mert minden nap azon dolgoztunk, hogy éljetek át szép pillanatokat egy-egy meccs közben. Nagyon fogtok hiányozni, aki a legtöbbet veszíti most, az én vagyok. De a legjobb kezekben hagylak itt benneteket. Az öv már nagyon szorított, én kikapcsoltam és kiszálltam. A legjobbat kívánom nektek, ez a történet nem ér véget. A mielőbbi viszontlátásra, engem soha nem fogtok elveszíteni!"

 

 

Ezekkel a szavakkal köszönt el Guardiola, majd miután kénytelen volt elfogadni a játékosok rogtönzött ünnepi akcióját, díszsorfal között távozott. De csak egy rövid időre, mert miután kiürült a stadion, családjával visszasétált és egy utolsó kört tett a Camp Nou gyepén.

fotó:eurobarca.hu

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Lázár Fruzsina

Rajzfilmek hajnaltól: a tévé nem jó bébiszitter

Az M2 gyerekcsatorna már reggel öt órától sugároz meséket. Ébredés után nem feltétlenül tesz jót tévézni.

Garamvölgyi Flóra

A román kormányfő, aki sosem finomkodik

Mihai Tudose jól ismert hirtelen természetéről, de eddig a magyarokat „megkímélte”, sőt megvédte.