Barcelonai hadjárat a Real Madrid ellen

Tóthpál Zoltán (FFT)

2012. április 17., kedd 17:11, frissítve: kedd 17:12

A Real Madrid néhány botlása miatt növekszik a feszültség a spanyol bajnokságban, kérdés: helyes-e, ha a médiában is teret kapnak az indulatok?

A spanyol sportsajtót amúgy sem nehéz elfogultsággal vádolni, és még inkább igaz ez a katalán El Mundo Deportivo és a Sport legutóbbi cikkeire: a napokban nehéz volt felmenni úgy az említett lapok internetes oldalára, hogy az ember ne találkozott volna egy Mourinhóval és egy Real Madriddal kapcsolatos hírrel – vagy ami a közlés minőségét illeti, inkább alaptalan találgatással, rosszindulatú pletykával.

Úgy tűnik, a barcelonai újságírók "megérezték a vér szagát", a négypontos hátrányt ledolgozhatónak gondolják, és láthatóan úgy vannak vele: Messiéknek még nagyobb esélye van, ha a riválist ilyen-olyan álhírekkel megzavarják. A katalán lapok folyamatosan hirdetik, hogy ezt a bajnokságot csak azért vezeti a Real Madrid, mert rendre segítik a játékvezetők.

Kisebb örömünnep a Real Madrid döntetlenje után


Volt olyan cikk, amiben kiválogatták, ebben a szezonban hány pontot kapott ajándékba a „királyi gárda”, és hány olyan meccs volt, amit a Barcelona játékvezetői tévedések miatt bukott el.

Amikor valami kellemetlen információ szivárog ki a fővárosi klub háza tájáról, a hír azonnal címlapra kerül, és máris van egy indok, amiért az olvasó belerúghat egyet a Real Madridba. Az újságírókat nem érdekli, ha Mourinho tőle szokatlan módon megdicséri ellenfelét, viszont egy-egy elszólását oldalakon át képesek kivesézni. Látva a tálalást nyilvánvaló, hogy a katalán oldalakon a Real Madrid csak nagyon nehezen tűnhet fel jó színben, még akkor sem, ha amúgy jól játszik.

Az Atlético Madrid elleni városi rangadón hiába lőtt mesterhármast Cristiano Ronaldo és összességében hiába játszott jól a Real Madrid, a Mundo Deportivo éjszakai tudósításában nem tett említést ezekről: csak azt írta meg, ami neki számít, kiragadtak egy-egy részletet és hangsúlyozták, Mourinho csapata már csak a hatékony játéka miatt tudja hozni a meccseket.

Még nincs vége a bajnokságnak, és mivel szombaton újabb El Clásico következik Spanyolországban, a napokban aligha áll le a gondosan megszerkesztett gépezet.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.